SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoncalı'ya Yeni İhale

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:28
Yoncalı'ya Yeni İhale
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde yapılacak olan Yoncalı Barajı'nın yeniden ihale edileceği bildirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun girişimleriyle, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yoncalı Barajı'nın 2013 Mart ayı sonuna kadar ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

CHP Milletvekili Ağbaba konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sayın Bakan, Yoncalı Barajı'nın yapım sürecini herkesten çok daha iyi bilmektedir. DSİ Genel Müdürlüğü döneminden beri Yoncalı Barajı dosyası önündedir. Ancak 20 yıldır bitirilemeyen baraj konusunda uzun zamandır somut adımlar atılmaması üzücüdür. Defalarca dile getirdiğimiz sorunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2013 bütçe görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu sözcümüz İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun da gündeme getirmesi üzerine, Sayın Bakan Malatya Yoncalı Barajı ile ilgili her türlü hukuki sorunun bittiğini, yeni yapılan etüt çalışmalarının tamamlandığını, en geç 2013 Mart ayı sonuna kadar yeni ihalenin yapılacağını belirtmiştir. Bakanın söylediği tarihin baraj inşaatı için son tarih olmasını temenni ediyoruz. Malatyalılar Yoncalı Barajı'nın biran önce çorak topraklara su ulaştırmasını bekliyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız