SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yöneticilerden Biri Malatya'ya

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:02:33
Yöneticilerden Biri Malatya'ya
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tünel kazarak kaçan ve bir gün sonra 17'si yakalanan 18 PKK'lının firarıyla ilgili soruşturma sürdürülürken, Cezaevi Müdürü Süleyman Tokdemir ile birlikte 9 yönetici ve personel görevden alınıp başka yerlere gönderildi. 

Bingöl Cezaevi’nden başka illerdeki cezaevlerine gönderilenler arasında cezaevinde 2. müdür olarak görev yapan 3 müdür de bulunuyor. 

Bu kapsamda Bingöl Cezaevi 2. müdürlerinden Talat Kaya Malatya E Tipi Cezaevi’ne, Mehmet Erdem ve Pınar Gök ise Elazığ Cezaevi’ne gönderildi. 

YAKALANANLARA TUTUKLAMA..

Bu arada Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden firar ettikten bir gün sonra yakalanan 17 PKK’lı mahkum çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

Cezaevinden 25 Eylül Çarşamba günü firar eden 18 PKK’lıdan 17’si bugün emniyetteki sorgularının ardından Bingöl Adliye sarayına sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliye sarayına getirilen mahkumlar, savcılık tarafından sorgulandı. Savcılıktaki sorguları tamamlanan mahkumlar, ‘tutuklu bulundukları yeri terk etme, yeniden örgüte katılma’ iddiasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 7 saat adliye sarayında bulunan mahkumlar nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyedeki işlemleri tamamlanan mahkumları adliye önünde kalabalık bir grup bekledi. Aralarında tutuklu mahkumların yakınlarının bulunduğu öğrenilen kalabalık, kısa bir süre protesto gösterisi yaptı. Ortamın gerilmesiyle birlikte adliye çıkışında güvenlik tedbirini attıran güvenlik güçleri, mahkumları birer birer araçlara aldı. Mahkumlar yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine götürülürken, toplanan kalabalıkta olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan adliye çıkışında mahkeme hakkında bilgi veren Bingöl Barosu Başkanı Avukat Erdal Aydemir, “Türk Ceza Yasasının 314. maddesi ve devamındaki fıkralar doğrultusunda hükümlü ya da tutuklu bulundukları yeri terk ederek toplu bir şekilde ve yeniden örgüte katılma iddiası ile tutuklamaya sevk edildiler. Yapılan yargılama neticesinde şüphelilerin tümü susma haklarını kullandılar. Mahkemenin takdiri de tutuklu yargılanmak üzere tutuklanmalarına karar verdi. Şuan da tutuklama kararı Bingöl Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verildi ve Bingöl cezaevine gönderildi” dedi.

18. PKK’lı mahkum Ekrem Taş’ın yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi. 

FOTO: 18 tutuklu ve hükümlünün kaçtığı tünelin çıkışı

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız