SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yönetim İçinden Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, haftanın nöbetçi vekili olarak vatandaşların sorunlarını dinledi ve basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Öz, AKP Malatya il binasında Haftanın Nöbetçi Vekili olarak vatandaşları dinlemeden önce basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına, Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, il başkan vekili Bülent Tüfekçi, il başkan yardımcısı Eyüp Sağlam, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Acar, il yönetiminde bulunan Aziz Görgeç ve Murat Turgut ile Belediye Meclis Üyesi Nevzat Doğan katıldı.

Basın açıklamasında önce Danıştay'ın Ales sınavında aldığı başörtüsü yasağıyla ilgili görüşlerini dile getiren Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, "Demokratikleşen ülkemizde, örgürlüklerin arttığı dünya atmosferinde, ülkemizde hala insanların kılık ve kıyafetleriyle uğraşmanın çok doğru birşey olmadığını tekrar söylemek istiyorum. Herkesin bireysel inanç özgürlüğünden yanayız. Kimseye, bir yaşam tarzını empoze etme gibi bir gündemimiz yoktur. Ama bu ülkede inaçları gereği başörtülü öğrenci kızlarımızın da aynen başı açıklar gibi bir ayrım yapılmaksızın eğitim haklarından istifade etmesini istiyoruz. Danıştay, yükümlülük olmadığı halde kanunsuz bir suç işlemiştir"şeklinde konuştu.

Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nda 20 Ocak günü Çin heyetinin inceleme yapmasını da değerlendiren Öz, "Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım ile 3 ay önce görüşürken, vagon fabrikası konusunu iletmiştik. Kendisi de Çin ziyaretinde konuyu gündeme getireceğini söylemişti. Sayın Bakanımız Çin heyetini resmi olarak davet etti ve ilimize gelip, inceleme yaptılar. İnşallah olumlu gelişmeler olur" ifadelerini kullandı.

Mustafa Şahin'in Malatya il başkanı iken milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinden sonra Malatya'ya kimin il başkanı olacağı şeklindeki soruya karşılık da Öz, şunları söyledi:

"Mevcut yönetimden de yönetim dışından da il başkanlığına atama yapılabilir. Mevcut yönetimden bir arkadaşın il başkanlığına atama yapılmasını bekliyoruz."

AKP'de il başkanlığı için başkan yardımcılarından Avukat Bülent Tüfenkçi ile Avukat Özcan Çetin'in isimlerinin ağırlıklı olduğu belirtiliyordu.

Bir basın mensubunun, Beydağı bölgesinde yapılan sosyal konutların ne zaman teslim edileceğiyle ilgili sorusuna karşılık milletvekili Öz, kura çekiminin 13 Şubat günü yapılacağını ve kendisinin de katılacağını kaydetti.

Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran 2011 seçiminden önce Şubat veya Mart ayında toplu açılışlar için geleceğini, bir de seçim mitingi için geleceğini, böylece seçimden önce 2 kez gelmiş olacağını kaydetti.

Basın açıklamasından sonra vatandaşların sorunları dinlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız