SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yönetim Şekli Üzerinde Durmalıyız"

0
Güncellendi - 2016-09-23 04:46:47
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yedek vekilliğe ilişkin olarak, “Geçmiş dönemlerdeki gibi yedek milletvekilliği olabilir mi? Olabilir. Ölümler ya da milletvekilliğinden düşüşler dahil olmak üzere konuşulabilir” dedi.

Çalık, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.

Çalık, ziyaretlerin en önemli gerekçesinin 15 Temmuz esnasında ve sonrasında devam eden ‘demokrasi nöbetleri’ esnasında, darbeyle mücadelede ve mücadele sonrası devam eden sürecin takibini yapan Vali Mustafa Toprak ve kamu kurum kuruluşlarında çalışan personellere teşekkür etmek olduğunu belirtti.

15 Temmuz’da dirayetli duran devlet adamlarına ihtiyaç olduğuna değinen Çalık, “Kamu kurum ve kuruluşlarının içerisine 40 yıldır sızmış olan Fetullahçı terör örgütünün hangi damarda, hangi kılcal damarda var olduğunu bulmak çok zordu. 15 Temmuz gecesi AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nda vatandaşlarımızla bir araya gelip, Ankara’ya hareket ettikten sonra, o gece sayın valim saat 00.00’da Malatya’daki tüm hemşerilerimizle birlikte Malatya vilayetinin önünde ‘biz buradayız, devlet olarak buradayız, vatandaşlarımızla bir aradayız ve darbeye karşı çok güçlü bir sesle dik duracağız’ dedi. Türkiye genelinde İstanbul, Ankara ve Malatya üçüncü ayak olarak görünüyordu. O üçüncü ayakta burada ayakta duran devletin temsilcisi olarak sayın valime Malatyalı hemşerilerim ve ülkem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çalık, 140 milyar TL’lik yatırım ve kalkınma hamlesinin Malatya’yı da kapsadığını ve bunun Diyarbakır’dan başladığını ifade ederek, “Terör örgütlerinin ülkemizi sokmak istedikleri kaos ortamını hepimiz çok net biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere her yerde terör saldırılarının yapılmak istendiğini ve birçok şehidimizin, gazimizin olduğunu biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki terör mağduru illerimize, bölgemize ve vatandaşlarımıza yönelik sayın Başbakanımız ile birlikte Diyarbakır’da yapmış olduğumuz çok önemli bir düzenleme vardı. İlimizi kapsayan ve bu 23 il içerisinde de 140 milyar TL’lik bir yatırım ve kalkınma hamlesini Diyarbakır’dan başlattık. Bu 23 il içerisinde cazibe merkezlerinden bir tanesi de Malatya’mız” şeklinde konuştu.

“YENİ ANAYASA VE YÖNETİM ŞEKLİ ÜZERİNDE DURMALIYIZ”

Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çalık, yedek milletvekilliği konusuyla ilgili olarak, “Türkiye’de geçmiş dönemlerde bu çok konuşuldu. Şuanda da bununla alakalı görüş ve öneriler devam ediyor. Çalışmalar kısa zamanda sonuçlanacak ve bununla ilgili olarak netice alacağız süreci birazcık uzatmak lazım. Geçmiş dönemlerdeki gibi yedek milletvekilliği olabilir mi? Olabilir. Ölümler ya da milletvekilliğinden düşüşler dahil olmak üzere konuşulabilir. Bunlarda konuşulması gereken hadiselerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, Başkanlık sisteminin getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hepimizin üzerinde durması gereken hadise yeni bir anayasa ve içerisinde de hükümet sistemlerinin tartışılması gereken bir yönetim şeklidir. Bu döneminde ortaya çıkarttığı ülke liderliğiyle birlikte, başkanlığı Türkiye’ye getirmemiz gerektiği kanaatindeyim. Ondan sonrasında yönetimle alakalı değişiklikler çok daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN AYM KARARINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMESİ KANAATİNDEYİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AYM’ye OHAL uygulamalarıyla ilgili başvuracağız” açıklamasını değerlendiren Çalık, “Kanun Hükmündeki Kararnameleri Kılıçdaroğlu’nun AYM’ye götürmesi konusunda da baştan itibaren alınacak tedbirler konusunda hem fikirken şimdi Fetullahçı terör örgütünün mensuplarının temizlenmesi için yapılan çalışmalar dahil olmak üzere KHK’ların AYM’ye götürülmüş olması eylem ve söylemin farklı olduğunu gösterir. Bu vesileyle tüm siyasi partilerin ortak mücadeleyi sonuna kadar devam ettirmesi lazım. Bu mücadele ruhu terör örgütlerinin tamamen devletin bütün organlarından temizlenmesiyle olur. Bu da OHAL ile birlikte devam eder. Kılıçdaroğlu’nun da AYM kararını tekrar gözden geçirmesi kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

“GEREK GÖRÜLDÜĞÜ ANDAN İTİBAREN OHAL’İN UZATILMASIYLA İLGİLİ TEDBİRLER ALINACAKTIR”

Çalık, OHAL’in uzatılıp, uzatılmayacağı konusunda ise şu açıklamada bulundu:

“15 Temmuz sonrası Türkiye’de oluşturulan Yenikapı ruhu, çok önemli bir ruh. 15 Temmuz gecesinden sonra tüm siyasi partiler ‘darbe karşıtı’ olduğunu çok net bir dille ifade ettiler. Sonrasında alınan tedbirler konusunda 40 yıldır kılcal damarlara kadar inen, sinen bir yapıdan bahsediyoruz. 40 yıldır devletin bütün kurumlarına sinmiş olan yapıyla birlikte diğer terör örgütleri PKK, PYD’nin de aynı şekilde ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik yapmış oldukları saldırıları ortadan kaldırmak adına OHAL sürecinde çok önemli tedbirler alındı. İhraçlar, gözaltılar, uzaklaştırmalar dahil olmak üzere bu yapılan çalışmalarımız azami gayretle, en az hataya indirilerek yapılmak için mücadele ediliyor. Sıfır hatayla, hiçbir vatandaşımızın hak mahrumiyeti oluşmaması için elimizden gelen hükümetimizin ve yetkili organlarımızın tüm gayreti bu doğrultudadır. Ama bunun yanı sıra bağlantısı olan FETÖ ya da diğer terör örgütleriyle bağlantısı olanlarında kurum ve kuruluşlarla ilişkisi kesilecek ve Fetullahçı, PKK terör örgütüyle mücadele sonuna kadar devam edecek. Kanun Hükmündeki Kararnameler bu anlamda çok önemli. Fransa’da yapılan tek bir saldırıda alınan OHAL kararı altı aydır. Burada 15 Temmuz’da Türkiye’nin milli birliği, bayrağı, devleti, ezanı dahil olmak üzere tehdit altındayken, alınan OHAL kararı üç aydır. Geçmiş dönemde OHAL ve sıkıyönetim dönemlerini hatırlayacak olursak biz, bu dönemde yaşamış olduğumuz problemi Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren hiç yaşamadık. Bu kadar dört tarafından saldırı altında olduğumuz bir dönem yok. Bu vesileyle şuan ki üç aylık OHAL dönemi var ve bizim hedefimiz üç ayda OHAL’i bitirmek. Ama gerek görüldüğü andan itibaren uzatılmasıyla ilgili gerekli tedbirlerde alınacaktır.”

“HAİN GİRİŞİMİNİN İLİMİZDE YARA AÇMAMASI İÇİN ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞTIK”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise 15 Temmuz’da milletin iradesine Cumhurbaşkanı’nın şahsında tüm Türkiye Cumhuriyeti Devletine, meclise, devletin diğer kurumlarına yönelik olarak bir ihanetin ortaya çıktığını kaydetti.

Ülkeyi iç savaş ortamına götürmek istenen tehdit karşısında Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, bakanlardan milletvekillerine, Ankara’dan tüm devlet yetkililerinden aldıkları güçle Malatya’da temsilci olarak her türlü tedbiri planladıklarını dile getiren Toprak, tüm katılımcılar ve paydaşlarla birlikte hain planın Malatya’da yara, gedik açmaması için elbirliğiyle çalıştıklarını belirtti.

Toprak, Malatya’da alınan tüm tedbirler sayesinde de meseleyi atlattıklarını ifade etti.

Vali Toprak, Malatya’nın da yer aldığı, 23 tane vilayeti içerisine alan, vatandaşların aş ve işine konu olabilecek paketleri çıkarma noktasında Malatya’yı cazibe merkezi yapan ve temelinde de teşvik uygulaması ve destek paketinin açıklanmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Malatya’da 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Darende’deki Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında yatırımcılara 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer verilememesi nedeniyle tahsis edilen bin 200 hektarlık bir alan daha olduğunu kaydeden Toprak, “176 hektarda altyapı bitti sadece doğalgaz bağlantısı kaldı ki o da zaten çevre parsellerden alabiliyor. Burada 66 tane parsel oluştu. Onlarında yarısı tahsis edilmiş vaziyette. Onun dışında hemen bir 330 hektarlık alanın imar planı ve halihazırlarını yaptırdık, bakanlığa gönderdik. Onların onaylanmasıyla birlikte yatırım ihalesine çıkması için takip ediyoruz. Sizlerin, hükümetin katkılarıyla çıkan paketlerin vücut bulabilmesi buradaki altyapı çalışmalarının tarafımızdan ve tüm yetkili arkadaşlarımız tarafından takibini gerektiriyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ZİYARETİ..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarete AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yanısıra AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri katıldı.

15 Temmuz sonrası kahramanca vatanının, milletinin, bayrağının ve ezanının sahipliğini yapan kurumları ziyaret ettiklerini belirten Çalık, “Malatya’mızda bugüne kadar sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ziyaretlerimizi yapmıştık.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyaretimizi ise bugün gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz gecesi ilk andan itibaren darbe girişimini püskürtmede çok büyük gayretleri olan ve gerekli tedbirleri alma konusunda büyük bir cesaretle iş makinelerini, ekiplerini yönlendiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün ekibi ile birlikte ilk andan itibaren hem gerekli tedbirleri almaları, hem ülkenin korunması noktasında göstermiş oldukları çaba takdire şayandı. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bütün ekibine, çalışan personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kahramanca vatan savunmasında bulunan bütün kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde göstermiş oldukları üstün gayret ve çabanın sonrasında bir ay boyunca demokrasi nöbetlerinde Malatyalı hemşerilerimizi hiç yalnız bırakmadan sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın talimatlarını yerine getiren bütün ekibinize teşekkür ediyorum.

Kalkışmanın 3. ayağının Malatya olduğu söyleniyordu. İş makineleri sayesinde 7. Ana Jet üssünden kalkışların ve saldırıların yapılması Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmaları sayesinde önlenmiş durumdaydı. Akabinde yapmış olduğu alanlardaki hendek kazma çalışmaları ulusal basında da yer aldı. Biz milleti savunmak için hendek kazarız, PKK’nın yapmış olduğu ve onun bağlantılı olduğu yerel yönetimlerin yapmış olduğu gibi terör örgütlerine prangalık etmek için hendek kazılmaz. Vatan savunması, millet savunması, bayrak savunması için hendek kazarak darbe yapmak isteyenlere engel olmuşlardır” dedi.

Malatya’nın gelişip büyüdüğünü belirten Çalık, “Ülkemizin gelişmesi ile birlikte olağanüstü saldırılar olmasına rağmen Türkiye’deki büyüme oranları dikkate değer. Türkiye’nin büyümesi ile Malatya’daki büyüme de devam ediyor. Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’daki açıklamalarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yatırım ve kalkınma hamlesi içerisinde 5 bölgeden 8 il cazibe merkezi olarak ilan edildi. Bu cazibe merkezlerinden bir tanesi Malatya’mız. Malatya’mızdan yatırım ve kalkınmayla alakalı çok önemli çalışmalar bekliyoruz.

Birçok Bakanlığımızın başlatmış olduğu kalkınma hamlesinde inanıyorum ki Malatya’da bölgenin cazibe merkezi olarak çok ciddi yatırımlar alacak. Malatya’nın büyümesi ve gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sağlık alanında da çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Çalık, “Sağlıkla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Sağlıkla ilgili yatırımlarımızdan bir tanesi de Battalgazi Devlet Hastanemizin 200 yataklı yatırım programına alınması. Battalgazi Devlet Hastanemiz yatırım programına alındı, şimdiden Malatya’mıza hayırlı olsun.

Kuzey Çevre yolunun ihalesi yapıldı. İnşallah nasip olursa biran önce çalışmaları neticelendirilecek” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “15 Temmuz birlik ve beraberliğimiz adına ülkemiz için bir milat. İnşallah ülkemizin bundan sonraki süreçte daha sağlıklı yol alabilmesi adına milletin ilk defa vatanına, Cumhurbaşkanına, Hükümetine, bayrağına sahip çıktığı kenetlendiği unutulmayacak önemli bir gün yaşandı.

Bundan sonraki süreçte vatana ihanet etmiş olan bu şebekenin ortaya çıkarılması çok önemli. Bu işe kalkışanlar, darbe yanlıları vatana ihanet etmiş, yabancı güçlerle iş birliği yapmışlardır. Hükümetine, devletine, bayrağına karşı olanların mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Gençlerimize daha sağlıklı bir vatan, güçlü bir Türkiye bırakacaksak bu mücadelenin çok iyi yürütülmesi gerekiyor. İnşallah yargının huzurunda hepsi mahkûm olacaktır. Bu yapılanmalar bütün birimlerde, kurumlarda tek tek çözülecek. Malatya halkı bu süreçte sağduyulu davranarak darbe karşısında sokağa ilk çıkan illerden bir tanesidir. Ankara ve İstanbul’daki olaylarda 8 tane şehidimiz var. Bu da Malatyalıların devletine, vatanına, bayrağına ne kadar düşkün olduğunu gösteren aynı zamanda iradesine sahip çıkma noktasında aslında güzel bir gösterge. Darbe girişimi sonrasında şehit olanları bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

Malatya’nın cazibe merkezleri arasında olmasının bir avantaj olduğunu belirten Başkan Çakır, “Malatya’nın cazibe merkezleri arasındaki illerden biri olması yatırımcı ve sanayici anlamında çok önemli. İlimizde devam eden ve mevcut projelerin hayata geçirilmesi noktasında büyük bir avantaj.

Çevreyolunun hayata geçirilmesi Malatya’mız için çok önemli yatırımlardan bir tanesi. Yatırım programına alınması ve yer tesliminin yapılması Malatya’mız için bu işin başlaması çok önemliydi. Şehir içerisinde kalmış çevre yolunun şehir dışına taşınması ile birlikte Malatya hava kirliliğinden, trafik sorununa, büyük tonajlı araçların şehir içindeki yoğunluğuna kadar rahatlama sağlamış olacak” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

çalık2

çalıkbelediye

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 yıl önce)
    FETÖ ile mücadelede Malatya da iyi şeyler oluyor. Eminim siyasilerimiz bunların üzerine gitmeye devam edecek ve tek tek temizletecek. Çalık doğru söylüyor başkanlık sistemi ve anayasa işlerini çözelim. Cumhurbaşkanımızın hayallerini gerçekleştirelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Yaptığınız bir işi de düzgün yapın. Adam diyor ki ülke olarak haklı iken haksız duruma düşmeyelim. İnsanları yargısız suçlamayalım. Çünkü yarın bu adamlar Avrupa insan hakları mahkemesine gider milyarlarca TL tazminat öderiz. İşte böyle yapa yapa nerede ise koca cumhuriyeti sonlandıracaktınız. Biraz da muhalefetin sesini dinleyin. Bir kulak verin. Bu kadar da kibir olmaz ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan kara (7 yıl önce)
    Feto kapsamında Tutuklanan daire mudurlerini oraya getirenler kimler, bu müdürler atanırken her anlamda araştırılmadığı belli ki tutuklular. Hiiii arastirildiysa neden mudur yapıldı. Biz biliyoruZ ki liyakat sistemine uymadan atandılar. Bende soruyorum tekrar: bu tutuklu mudurleri hangi siyasi enstrümanlar atadı, kimler göz yumdu. Bunlar üzerine lütfen gidilsin yeter. Siyasi kanat halledilmeden birşey halledilmez. Lütfen Cumhurbaşkanımız yanlış yapan, kuyusunu kazanları temizleyelim. Yağcılık, yaratıcılığı bırakalım. Garibanlarla uğraşılması kolay ama bu dünyanın ahireti de var. Lütfen siyasi olarak feto ya geçmişte ve günümüzde destek olanlar tek tek bulunsun.
    0
    0
    Yanıtla