SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yönetim Tek Taraflı Değildir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:40:18
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı açılışı bir otelde gerçekleştirildi. 

Bölgesel Eğitim Programının açılışına Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın yanı sıra Adıyaman, Sivas, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinden gelen orta ve üst düzey kamu yöneticileri çeşitli katıldı.

Açış konuşmasını Devlet Personel Başkan Yardımcısı Erdal Aydın yaptı. Aydın, “Devlet Personel Başkanlığı 1960 yılında kamu personeline yön vermek üzere kurulmuş olup kamu yönetimimizin en önemli kurumlarından biridir. Kamu personeli vatandaş odaklı yönetim anlayışına uygun olarak yetiştirilmesine gelişen şartlara uyum sağlanması ve etkinlik verimliliğinin artırılması yeni ve üst görevlere hazırlanması ile üst kademe yöneticilerin yetiştirilmesi öncelikleri arasında bulunmamaktadır” dedi.

Vali Süleyman Kamçı ise, “Kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında, meslek teşekküllerinde, bütün sektörlerde görev yapanların, hizmet sunmakla mükellef olduğumuz vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız ve hesap verme yükümlülüğümüz olduğunu bir an bile unutmaması gerekmektedir. Özellikle yönetici pozisyonunda bulunan arkadaşlarımızın iyi düşünen, doğru karar veren, çözüm üreten, bilgi ve birikim sahibi tecrübeli kişiler olması son derece önem arz etmektedir. Bununla birlikte istişarenin de bizim geleneklerimizden birisi olduğuna dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Yöneticilerin, maiyetinde bulunan personelin görüş ve kanaatlerini sormaları, gerektiğinde vatandaşla direkt olarak görüşerek meseleyi kaynağından öğrenmeleri hizmetin kalitesini artıracak, daha net çözümler üretilmesine katkı sağlayacaktır. Çünkü yönetim asla tek taraflı bir eylem değildir! İstişare, iletişim ve karşılıklı etkileşim, yönetimi daha etkin ve daha zengin bir hâle getirecektir. Bu nedenle çevremizde farklı bakış açıları olan ve daha da önemlisi bunu dile getiren kişilerin bulunmasına özen gösterirsek, gelişmeleri daha geniş bir pencereden görme imkânına sahip olacağımızı belirtmek istiyorum. Son olarak personelin işe alınmasından uygun konumlarda ve ihtiyaç hissedilen alanlarda istihdam edilmesine uzayan süreçte objektif bir karar irat etmek gerektiğinin altını çizerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız