SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yönetimden Karadağ'a..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, eski başkan Haşim Karadağ'ın bazı iddiaları yanıtlandı ve bu sözlerin "etrafında kapasitesiz ya da kötü niyetli" insanlar bulunduğunu gösterdiği öne sürüldü.

Kulübün internet sitesinde de yeralan "Yönetim Kurulu" imzalı açıklama şöyle:

"Malatyaspor’un saygıdeğer üyeleri, Malatyaspor’da son bir haftada yaşananlar hakkında yönetim kurulumuzun görüşlerini sizlerle paylaşmak amacıyla bu açıklamayı yapmayı gerek duyduk.

Bildiğiniz gibi geçen pazar akşamı Sayın Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Sayın Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Ömer Faruk Öz, Mevlüt Aslanoğlu beyefendileri ve sayın Malatya Milletvekili Öznur Çalık hanımefendi, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır beyefendi, Malatya’nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluş liderleri ve basın temsilcileri ile Malatyaspor’umuzun şu an içinde bulunduğu maddi krizin boyutlarının derinlemesine değerlendirildiği ve krizden çıkış için biz yönetim kurulunun hazırladığı projeleri içeren bir bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantının sonuçları da ertesi gün kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Müteakip günlerde Malatyaspor eski başkanlarından sayın Haşim Karadağ ulusal yazılı basında üç gün süren açıklamalarda bulunmuştur.

Bu açıklamalarla ilgili değerlendirmelerimize geçmeden önce daha öncede defalarca belirttiğimiz gibi bizler Malatyaspor’a ve Malatya şehrine hizmet etmiş her bireye, bizler hakkında ne düşünürse düşünsün, ne söylerse söylesin öncelikli olarak saygı duyarız.

Belki sözleri bizleri üzebilir, hatta kırabilir ancak ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin bizi bu dürüstlüğümüzden uzaklaştıramaz. Bizlere Malatyaspor’a son dönemde hizmet etmiş başkanlarımız Hikmet Tanrıverdi, Haşim Karadağ, İlhan Kavuk, Orhan Kaya ve son olarak bizim yönetim kurulu başkanımız Mehmet Hanifi Selimoğlu eşit mesafededir. Hiçbirini bir diğerinden ayırt etmiyoruz. Hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Çünkü bu biz Malatyalıları diğer şehirlerden ayıran en önemli karakter farkıdır. Şöyle bir çarşıdaki mağazaları dolaşsanız alevisinden sünnisine, kürdünden Türküne, sağcısından solcusuna her birinin duvarını Malatyamıza hizmet etmiş olan rahmetli Cumhurbaşkanlarımız İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın fotoğrafları ile süslü olduğunu göreceksiniz.

HEDEF ŞAŞIRTMA!
Sayın başkan kendisinden önceki dönemde çeşitli naylon faturalarla kulübün zarara uğratıldığını iddaa etmiş. Açıkçası bunların araştırılıp gün yüzüne çıkmasını bizlerde en az onun kadar isteriz ancak özellikle gazetenin manşetinede çıkan prezervatif (kondom) iddiası varki burada maalesif korkunç bir bilgi eksikliği söz konusu. Açıklamak gerekirse sayın başkanın fatura edildiğini iddaa ettiği ve röportajı yapan deneyimli! Gazetecininde mansete taşıdığı prezervatif bir doğum kontrol yöntemidir. Halbuki gazetede yayınlanan fotoğraftada açık şekilde görülen kalem prezervatif sondadır. Yani özellikle yaşlı hastalarda üroloji ve yoğun bakımlarda kullanılan hastanın klasik sonda ile konforu bozulmaması, idrar toplamak için kullanılır. Maalesef Sayın başkan daha önce kongrede de aynı yanlışa düşmüştü. Bu yanlışa düşmek aslında her insanın başına gelebilecek bir vakadır. Sayın başkan bu konuda bilgili olmayabilir zaten olması da beklenemez. Ancak etrafında gezen sözümüz ona dostlarının kendisini bu konuda uyarması beklenmelidir. Kanaatimizce bu olay aslında sayın başkanın etrafında kendisini yönlendiren insanların ya çok kapasitesiz yada ne kadar kötü niyetli olduklarını bize düşündürmektedir.

TARAFTARI KİMSE SATIN ALAMAZ..
Başkan mülakatının bir yerinde satılık taraftarlardan bahsediyor. Açıkçası başkanın açıklamalarında bizi en çok üzen ve kıran bu açıklamadır. Ancak açıklamamızın başında da belirttiğimiz gibi başkanın bu düşüncesi bizim ona olan saygımızda en ufak bir değişiklik yapmamıştır. Ama sayın başkan gönlünü ferah tutsun Malatyaspor’ da satılık bir tane bile taraftar yoktur. Ve hiçbir zamanda olmayacaktır. Bu cefakar taraftarlar 1966’dan bu yana yaz kış demeden, yağmur çamur demeden bu takımın ardında mücadele etmişlerdir. Yeri gelmiş aç kalmışlar, yeri gelmiş jop yemişler, biber gazını körpecik ciğerlerine çekmek zorunda kalmışlar hatta soğuk ve karanlık nezarathaneler de sabahlamışlardır. Sayın başkanı temin ederiz ki kursaklarından Malatyaspor’a dair bir lokma haram para geçmemiştir.

Sayın başkan diyor ki bu yönetim bu takımı beş deplasmana bile götüremez. Evet haklı. Çünkü bu 17 insan bu göreve parasıyla değil, içindeki Malatyaspor sevdasıyla ve mangal gibi yüreğiyle talip oldu. Malatyaspor’a ciddi anlamda talip olan oluda bu yönetim onların yolunu mu kesti, onlara engel mi oldu. Sahipsiz kalan, kapanmaya doğru giden kulübe sahip çıktı. Sesimizi duyan var mı diye bağırdı. Olay sadece bundan ibarettir ki zaten tüm kamuoyu da ve sayın başkanda bunun böyle olduğunu zaten biliyor.

Başkanımız birde kurtuluş reçetesi önermiş ve kulübü bir saatte kurtaracağını söylemiş. Keşke yapabilse. Zaten bizim amacımızda bu. Ancak bir çırpıda sayıverdiği çözüm önerileri o kadar kolay olsaydı zaten bugün biz bunları konuşuyor olur mu idik.

MALATYASPOR ULUSAL MARKADIR…

Başkanımızla aynı fikirde olduğumuz yegane konu Belediyesporun hiçbir zaman Malatyaspor olmadığı ve ilelebette olamayacağı gerçeğidir. Bakın sayın üyelerimiz Malatyaspor ulusal anlamda bir markadır. Ve bu marka bazılarının hayal bile edemeyeceği kadar marka değerine sahiptir. Belediyespor tezini savunanlar sürekli Kayserispor, Kayseri Erciyesspor örneğini veriyorlar.

Ancak ıskaladıkları bir konu Kayserispor süper ligde, Erciyesspor da hemen altındaki 1. ligde mücadele ediyor. Biz ise bir takımımızın kapanmasını ve eskinin tabiri ile amatördeki takımı şaha kaldırma hayallerine kapılıyoruz. Birde şunu hiç düşündünüz mü ya Belediyespor olmasaydı ve Malatyaspor aynı pozisyonda olsaydı yinede takımı kapatmayı mı düşünecektik. Beyler lütfen herkes aklını başına devşirsin, Belediyespordan çıkar sağlayabileceğini düşünen birkaç fırsatçının ortaya attığı bu kolaycı Malatyalıya hiç yakışmayan lakırtıdan vazgeçsin. Sakın haki bu sözlerim yanlış anlaşılmasın Malatyaspor ne kadar bizim takımımız ise Belediyespor da en az onun kadar bizim takımımızdır. İyi ki bu takım varda her ne kadar istemesek, aklımızdan geçirmesekte olası bir kapanma durumumuzda şehrimizin tek can simididir. Bu gerçeği gözden kaçırmamak gerekir. Sevgili Malatyalılar biz bugün Haşim Karadağ’ın açıklamalarını değerlendirdik. Sakın olaki yanlış anlaşılmasın ona karşı kesinlikle bir ön yargımız ya da husumetimiz yoktur. Eğer diğer başkanlarda benzer açıklamalar yapsalar onlara da benzer şekilde yanıt verirdik.

Bizler bu bir aylık kısa dönemde çok şeyler yapmaya çalıştık. Malatyaspor için projeler ürettik, bunları büyüklerimizle paylaştık. Onlardan yardım istedik. Onlarda sağ olsunlar bizleri kırmadılar davetimize katıldılar. Konuştuk ve tartıştık. Ama bir yere gelince tıkandık buda başkan alacakları konusudur. Çünkü bu alacakları silmek maalesef bizlerin değil onları insiyatifinde olan bir durum. Gerçi sayın Hikmet Tanrıverdi, İlhan Kavuk ve Orhan Kaya basına da yansıyan şekilde bu alacaklarından vazgeçeceklerini açıkladılar. Haşim Karadağ ise kendisinden önceki dönemle ilgili hesaplar incelenir ve açıklanırsa alacaklarından vazgeçeceğini en son bu mülakatında da belirtti.

Bu konuda sayın başkandan ricamız ön şartsız alacaklarından vazgeçmesidir. Çünkü bu saatten sonra velev ki kastettiği döneme ait usulsüzlükler saptandı. Bunun kendisinin de bizden daha fazla sevdiğine inandığımız Malatyaspor’a ne katkısı olacaktır?

İNCELEME SÜRÜYOR..

Daha önce kendisinin yaptığı girişimin sonucu malumunuz 1.2 trilyon lira kulübümüze ceza olarak yansıdı. Bizler göreve geldikten sonra mali müşavirlere kendi dönemini de kapsayan bir inceleme başlattık inanın trilyonları bulan açıklanamayan giderler söz konusu. Belki bunlar iyi niyetle yapılmış ancak bilgisizlik ve tecrübesizlikle yanlış yapılmış konulardır. En azından biz böyle olduğuna inanmak istiyoruz. Belki de gerçekten sayın başkanında haberinin olduğu veya olmadığı usulsüzlükler söz konusu olabilir. Ancak bizler bu saatte bunlara girmenin Malatyaspor’un üstün menfaatlerine bir katkı sağlamayacağı görüşündeyiz. Bizlerin amacı üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Tüm Malatyalılar olarak hepimizin amacının da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Sayın başkan aslında alacağını silmeyeceği yönünde açıklamalar yaparak, istemeyerek de olsa, takıma destek vermemekle suçladığı, kısmen de haklı olduğu bazı yerel yöneticilerin etrafını sarmış, onların kafasını karıştıran güruhun ‘Malatyaspor kurtulamaz, kapanmalı ve borçsuz bir takım olan Belediyespor’a yatırım yapılmalıdır’ tezine en büyük desteği verdiğinin farkına varmalıdır.

ALACALARDAN VAZGEÇSİNLER..

Bir an önce alacaklarından şartsız vazgeçerek bu insanlara Malatyaspor’un sandıkları kadar kolay lokma olmadığını, sadece onların değil tüm sülalelerinin dişini kırmaya yeteceğini ve sahip çıkmamaları halinde Malatyaspor’un manevi ağırlıkları altında ezileceklerini göstermelidir. Kendisine ve tüm Malatyaspor başkanlarına da yakışan davranış şekli bu olmalıdır.

Bu şekilde davranmaları halinde bu başkanlarımız taraftarımızın ve tüm Malatyalıların gönlünde taht kuracakları gibi, çocuklarının ve torunlarının; rahmetli efsane başkanımız Nurettin Soykan gibi ilelebet gurur duyacakları bir miras bırakacaklardır.

Bu saatten ve bu açıklamalardan sonra Malatyaspor için söylenecek söz bitmiştir. Şimdi bize ve büyüklerimize düşen çalışmak, fedakarlık yapmak, birlik olmak, dirlik olmaktır. Herkes sadece hayal etsin, Malatyaspor’u Süper Ligde, Avrupa kupalarında hayal etsin çünkü hayalin bittiği yerde umut biter, umudun bittiği yerde ise hayat."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız