SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yönettikleri Şehirler Ortada.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:31
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP’nin Büyükşehir Yasası'nı Anayasa Mahkemesi’ne götürmesini, “CHP, büyükşehirleri yönetemeyeceğini bildiği için yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü” ifadeleriyle değerlendirdi. 

AKP’de düzenlenen halk gününde konuşan  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP’nin bu dönem Malatya’daki eğitim projelerine önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, bu yıl için eğitim projelerine ayrılan ödeneğin 26 milyon TL olduğunu söyledi. İl Başkanı Tüfenkçi, “Malatya artan nüfusu ile genç ve dinamik bir yapıya sahip. Öğrenim gören kişi sayısı bu aranda artmaktadır. Bu noktada Malatya’da okul ihtiyacını karşılamak ve daha modern pansiyonlara sahip olmak adına yeni yatırım projeleri ile çalışmalar devam etmektedir. 2013 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Malatya’ya yaklaşık 26 milyon TL ödenek ayrıldı. 2013-1015 yılı yatırım programı detay dağılımına göre, Yeşilyurt İlçesine 16 derslikli ve 300 öğrencilik Anadolu Öğretmen Lisesi, Battalgazi ilçesinde 24 derslikli Battalgazi Anadolu Lisesi, Akçadağ ilçesine 16 derslikli Anadolu Lisesi, merkeze 24 derslikli Çilesiz Fahri Kayahan Lisesi, merkeze 24 derslikli Anadolu Lisesi, Akçadağ’a 300 öğrencilik Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonu, merkeze 24 derslikli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, merkezdeki Turgut Özal Anadolu Lisesi’ne kapalı spor salonu yapılacaktır” dedi.

Malatya’nın 2012 yılında ihracatta bir önceki yıla göre rekor kırdığını söyleyen Tüfenkçi, “Malatya AK Parti iktidarı ile hak etmiş olduğu yatırımları alıyor” dedi.

Muhalefet partileri arasında, “Kim daha ırkçı?” diye bir yarışın başlatıldığını savunan AKP  İl Başkanı Tüfenkçi, “Kim daha çok ırkçı ve milliyetçi olduğu noktasında CHP’si, MHP’si, BDP’si, ‘Sen benden daha ırkçısın, ben senden daha ırkçıyım’ gibi son günlerde bir yarışa girdi. AK Parti, bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş ve eşit vatandaş olduğunu kabul ediyor. Irkçılık medeniyetimize ve tarihime aykırıdır. Biz AK Parti olarak her türlü ırkçılığa ve her türlü mikro milliyetçiliğe karşıyız” diye konuştu.

CHP’nin Büyükşehir Yasası'nı iptal edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi konusunu da değerlendiren AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Büyükşehir Yasası'nda Malatya’nın tüm ilçelerinin aynı oranda, şehir merkezi ile birlikte hizmeti etkin olarak alacağı bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmekle amacın ne? Acaba diyorlar ki, ‘Biz bu yasayla büyükşehiri yönetemez miyiz?’ Bunu mu demek istiyorlar. Yerel yönetimlerdeki başarısızlıklarını veya Büyükşehir Yasası ile hiçbir büyükşehiri kazanamayacaklarını hedefledikleri için mi bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürüyorlar? Malatya’nın kalkınmasını istemedikleri için mi, hizmetin Hatunsuyu’na da, Güzelyurt’ta da aynı, tek elden ve etkin şekilde, verimli şekilde gitmesinden rahatsız olarak mı Anayasa Mahkemesi’ne götürüyorlar? Her halde diyorlar ki, 'Biz bu yasayla bu kadar etkin hizmeti yapamayız.' İşte yönettikleri büyükşehirler ortada. Bugün İzmir’i geriye götürdüler. Eskişehir yolsuzlukla çalkalanıyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız