SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yöresel Kına Gecesi' Yaptılar

0
Güncellendi - 2016-05-03 20:50:04
'Yöresel Kına Gecesi' Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri işbirliğinde engelliler için “Yöresel Kına Gecesi” eğlence programı düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM) salonunda düzenlenen eğlence programına Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyit Soner Yılmaz, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Bilal Genç, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Okutman Münir Şahin, İngilizce Bölümü öğrencileri, Kent Konseyi Engelliler Grubu üyeleri ve aileleri katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş yaptığı konuşmada EKPSS sınavı sonrası düzenlenen eğlence programının engellilerin stresini ve yorgunluklarını atmak adına önemli olduğunu söyledi.

Engelli insanların hayata sınırlı ve engelli bakmadıklarını, bu sebeple engelli insanların bakış açısının toplum için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Pektaş, toplumda engelli bilincinin oluşmasının önemli olduğunu, engellilere fırsat verildikçe kabiliyetleri çerçevesinde her işin üstesinden gelebileceklerini söyledi.

Pektaş, hiçbir engelin hayata tutunmaya engel teşkil etmediğini, engelli insanların hayatı dönüştürücü, yenilikler katıcı, hayatı yorumlayıcı bakışlarının toplumun fikir ve zihin dünyasına büyük katkılar sunduğunu belirterek, “Engelliler için hizmet alanı oluşturmuş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyit Soner Yılmaz, Engelliler Çalışma Grubu olarak amaçlarının engellilerin sosyal, kültürel, toplumsal, istihdam vb. alanlarda yaşadıkları sıkıntıları en asgari düzeye indirmek, engellilerin hayatını kolaylaştırmak, onları yalnız bırakmamak ve bu alanlarda toplumsal bir duyarlılık oluşturmak adına çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

b5Engellilerin, dışarıda acıyan gözler yerine sevgi ve duyarlı dolu gözlerle bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Birlikte geçirdiğimiz eğlenceli vakitlerde yüzlerinizde oluşan tebessüm bizleri çok daha ayrı mutlu kılmaktadır. Bu güzel programda bizleri bir araya getiren İnönü Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine ve bizlere her daim destek olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Necati Biçen, “Engelli kardeşlerimizin fiziki yetersizliklerden düğün salonları ve eğlence merkezlerine ulaşımda sıkıntılar yaşadıklarından dolayı bu programı düzenledik. Amacımız engelli kardeşlerimiz ile birlikte en ön sıralarda eğlenmek ve birlikte güzel vakit geçirmek. Bu kapsamda bizlere maddi manevi destek olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a ve bu güzel alanda bizleri ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Etkinlikleri Şube Müdürü Coşkun Karaağaç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Halk Oyunları ekibinin gösterisi, temsili gelin/damat ile kına programı, çerez ve kına ikramının gerçekleştiği programda engelli üyeleri ve aileleri davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Bülten

b4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız