SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yöresel Tat Fuarı Açılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:29
Yöresel Tat Fuarı Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A,Ş’nin düzenlediği Yöresel Tatlar Fuarı, 17-25 Ekim tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. 

40 firmanın sponsorluğunda düzenlenecek olan fuara Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 20’ye yakın il katılacak. Yeni Belediye yanındaki fuar alanında keşkekten buğulamaya, bazlamadan mantıya kadar birçok tat Malatyalıların ilgisine sunulacak. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Kültür A.Ş Müdürü Sabri Akın “Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş olarak Malatya’mızı tanıtmak, kültürel değerlerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak için dönem dönem birtakım etkinlikler düzenlemekteyiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş olarak bu kapsamda yaklaşık 8-9 fuar ve kültürel değerlerimizle alakalı olarak da bir takım paneller ve konferanslar düzenliyoruz. İnşallah önümüzdeki haftada yine bir fuarla Malatyalı hemşerilerimizin karşısında olacağız.” diye konuştu.

Fuarla alakalı bilgiler veren Akın, “Ülkemiz farklı değerleri ve güzellikleriyle 'cennet' diye tabir edilecek bir ülke. Biz yapacağımız bu yöresel tatlar fuarıyla ülkemizin değişik bölgelerinde 20’den fazla ilimizin ve yaklaşık 40 firmamızın katıldığı, her ilin yaygın olan, beğenilen yemeklerini ve tatlarını inşallah Malatyalı hemşerilerimizle buluşturacağız. Fuarımız 17-25 Aralık tarihlerinde halkımıza açık olacak ve Cumartesi günü açılışını yapacağız. Yapacağımız bu fuar daha önce tarım fuarları kapsamında halkımızın ciddi bir ilgisi ile karşılaştığı işçin 9 gün sürecek, akşam saatlerine kadar her gün açık olacak. Malatya’mız fuara kayısısıyla katılacak aynı zamanda peynir, çökelek, tereyağı gibi ürünlerimizde fuarımızda olacak. Bu fuarların amacı daha çok tanıtıma yönelik ama fuarda hem ikramlarımız olacak hem de satışlarımız olacak” diye konuştu. Yöresel tatlar fuarının Malatya’da ilk defa yapıldığını ifade eden Akın “İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı bu tarz fuarlar yapacağız. Bizim buradaki hedefimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın ortaya koyduğu fuarlar kenti Malatya hedefini gerçekleştirmektir. Ben şimdiden Malatyalıları yöresel tatlar fuarımızın açılışına bekliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız