SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı

0
Güncellendi - 2017-10-22 18:46:30
Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

* Büyükşehir Belediyesi arkasında açılan İl İl Yöresel Ürünler Fuarı, her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

İlki 2015 yılında açılan ‘İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’nın 3’ncüsü düzenlenen törenle açıldı. 20 Ekim Cuma günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi arkasında yapılan açılış törenine; Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Müftüsü Ümit Çimen, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Akın: Türkiye’nin yöresel ürünlerini Malatyalılara sunuyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin değişik bölgelerinde yetişen ürünleri Malatyalılara sunmak amacıyla bu fuarı düzenlediklerini kaydeden Akın, “Yörelerimizin ürünlerini, kültürünü ve tüm renklerini biraraya getirerek, ekonomik ve sosyal bir birliktelik sağlamak istedik. Bu doğrultuda fuarımıza ülkemizin 50 ilinden ve 60 yöresinden 100 den fazla katılım sağlanmıştır. Fuarımız 20-29 Ekim tarihleri arasında 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık olacaktır” dedi.

Akın ayrıca fuarın düzenlenmesinde kendilerine destek veren Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile katılımcı ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Erkoç: Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibini kutluyorum

Daha sonra konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bir ülkenin geleceğini ekonomi, ekonominin temelini ise tarımın oluşturduğunu belirterek, “Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer bir ülke bağımsızlığını ve gelişmişliğini ilelebet devam ettirecekse tarımı göz ardı etmesi, tarımdan vaz geçmesi mümkün değildir. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibini bu anlamda kutluyorum. Özellikle kültürümüzün ve medeniyetimizin anlaşılması ve yerleşmesi noktasında bunlar önemli gelişmeler. Çünkü siz kültürünüzü ve medeniyetinizi yaşatmadığınız, sahiplenmediğiniz müddetçe toplumu ayakta tutmanız mümkün değildir. Bu tür fuarlar toplumun kaynaşmasına, yöresel olarak bir araya gelme fırsatını yakalama noktasında da ciddi fırsatlar yaratır” dedi.

Çakır: İlimizi her alanda büyütmek zorundayız

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise fuarları her zaman önemsediklerini belirterek, Malatya’yı her alanda büyütmek zorunda olduklarını söyledi.

Hedeflerinin Malatya’yı bölgenin cazibe merkezi haline getirmek, sağlıklı bir kent yapısı oluşturmak ve eğitimde üst seviyelere taşımak olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bizim için sağlık, eğitim, ekonomi ve tarım çok önemli. Bunları tanıtmanın en güzel yolu da düzenleyeceğimiz fuarlar ve il dışında yapmış olduğumuz tanıtım günleridir. Malatya'mızda tarım deyince ilk akla gelen kayısı, bunun yanında hayvancılığında geliştiğini görüyoruz. Tarımın farklı alanlarda bir gelişme sağladığını görüyoruz. Bunu daha iyi yerlere taşımamız lazım. Bugün burada 50 farklı ilimizden gelen yöresel ürünleri sergileyeceğiz. Bu illerin öne çıkmış, markalaşmış, doğal ürünlerini, hemşerilerimize sunmuş olacağız. Bizim başta kayısı olmak üzere diğer yerel ürünlerimize ciddi bir yerel pazar oluşturmak, hedefimiz olmalı. Biz Malatya'yı markalaştıracaksak,  bunu sadece idareciler ve yöneticiler olarak değil, esnafıyla, esnaf odalarımızla, STK’lar ile birlikte yapacağız ve Malatya'mızı kalkındıracağız. Katılımcılara teşekkür ediyor, fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalık: Malatya, fuarlar şehri oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmada Malatya’nın fuarlar şehri olduğunu belirterek, bunun çok önemli olduğunu söyledi. “Özellikle bölgenin kalkınması adına sadece tek bir il değil, bölgesel kalkınmayı sağlayabilmek için fuarların Malatya’da yapılıyor olması Türkiye ekonomisi için de bölge ekonomisi adına da çok önemli” diyen Çalık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Değerli Belediye Başkanımız Malatya’yı Fuarlar Şehri haline dönüştürdü. Uluslararası Kitap Fuarları, Yapı Fuarları, Tarım Fuarları, İl İl Yöresel Ürünler Fuarları dahil olmak üzere birçok fuar Malatya’da yapılıyor.  Türkiye ekonomisinin güçlenebilmesi için yerelden bölgeye, bölgeden ulusala her alanda gelişimi hedefine koymuş vaziyette. Bugün açacağımız İl İl Yöresel Ürünler Fuarı ağzımızın lezzetini hiç bozmasın. İnşallah o güzel lezzetler ile daha da lezzetlensin. Bu organizasyonu gerçekleştiren değerli Büyükşehir Belediye Başkanıma ve değerli ekibine hassaten teşekkür ediyorum. İnşallah ağzımızdaki lezzetimiz ile buradaki lezzeti birleştireceğiz ve daha sağlıklı daha lezzetli günleri beraberce yaşayacağız.”

Kaban: Belki bir başlangıç olur

Son olarak konuşan Vali Ali Kaban ise büyük market zincirleri ile birlikte küreselleşmenin yerel değerler üzerinde olumsuz etki yapacağını çok öncesinden farkettiklerini belirterek, “Bunun çaresi nedir diye baktığımızda, yerel olan üretimin, yerel olan değerlerin küresel olanla oluşturulması gerekiyor. Buna da globalizmdeniyor.  Hem küresel hem yerel.  Bu tip bugün açılışını yapacağımız tarzdaki yöresel ürünlerin asgari düzeyde yurt içinde tanıtılmasındaki bu çalışma belki bunun bir başlangıcı olabilir diye düşünüyorum. Bu güzel çalışmayı gerçekleştiren büyükşehir belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum” şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından, Malatya Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı duadan sonra ‘İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’nın kurdelesi kesilerek, stantlar gezildi.

10.00 – 22.00 saatleri arasında açık

Gümrük ve Ticaret Bakanı hemşerimiz Bülent Tüfenkci’nin kutlama telgrafı gönderdiği ‘İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’ 29 Ekim Pazar gününe kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Fevzi (6 yıl önce)
    Gecen yıl ürünleri satamayinca ikinci gün Erzurum yöresel diye tabela astılar. Bende kendilerine müdahale ettim.Belediye etiketi markası ürün satışına izin vermemeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Tereyagi fiyatina teremyag
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Milli ekonominin temeli tarımdır diyenler tarım sahalarını inşaata açanlar aynı insanlar acaba uzaktan aptal gibimi duruyor Malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Fuarın kazananı belli kalitesiz ürünler fahiş fiyata iteleniyor halka belediye rant toplasın yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    BELEDİYE YETKILİLERİ FUARI AÇMAK ÖNEMLİ DEĞIL VATANDAŞA NE SATILDIĞINI DENETLEMEK ÖNEMLİ. Hepsi sahte sadece adi dogal olan fabrikasyon urunler satiliyor. Deneleyip belediye olarak urunleri etiketlemeniz VATANDAŞA güven verecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet G. (6 yıl önce)
    İman sahibi, vicdan sahibi, vatanını anası gibi seven tarım il müdürlüğü sorumlularını(alo 174) ve SGK müfettişlerini göreve ve vicdana çağırıyorum. Hak yedirmeyin lütfen. Her iki cihanda da sorumlusunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (6 yıl önce)
    marketlerden ,çarsıdakı toptancılardan bazı yörelerın kalitesiz ürünlerini uygun fıyata alıp,bu gibi fuarlarda çok pahalıya satıyorlar.satanlarda malatyalı yöresel kıyafetle farkındalık yapıyorlar ,bizim insanlarda buna inanıyor hele can sıkıntısından vakit geçsın dıye fuarda takılanlarda çok fazla olunca insanlar daha çok ınanıyor fuarın gercek olduguna...bundan öncekı 2 fuarda bunları gördük...inanmayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Demirci Mehmet (6 yıl önce)mltykrl isimli kullanıcı yorumuna
    yahu malatyalı yöresel kıyafetle farkındalık yapıyor yazmışsınız. malatya yöresel fuarı değil ki bi gidin görün öyle yorum yapın :))) il il yöresel ürünler fuarı :))) allah aşkına belediyenin "b"sini görseniz okumadan bilmeden vuruyorsunuz... yazık günah...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalılar sattıkları ürünlerin yörelerine ait kıyafetleri giyiyorlar dedım.siz bence yazdıklarımı tekrar okuyun.adam sahtekarlık yapacaksa neden malatya yöresel kıyafetı giyinsin...malatyalı baska illerin yöresel kıyafetlerını giyinip inandırıcılık sağlıyor ürün satabilmek için...
    0
    0
    Yanıtla
  • geçen sene gördüm malatyalı toptancı fuarda stant açmış samsumdan geldik ürünlerimiz muhtesem dıye mılletı kandırıyordu...beledıye b sini görmeye gerek yok doğruları yazmak için...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kıvanç (6 yıl önce)
    Bu fuarlarda açıkta satılan gıda ürünlerinin herhangi bir denetimi varmı? Özellikle yöresel ve yayla vurgusuyla satılan süt ve süt ürünleri, yağlar,peynirler... vs. orjinali ile hiç alakasız ürünler.Marketteki ürünün en azından bir firması ve kontrolü var.Vatandaşlar bilinçli olsun, fuarcılık furyasıyla birileri para kazanırken olan gene halkın cebine ve sağlığına oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali aslan (6 yıl önce)
    Çoğu sahte bu ürünlerin. Kesinlikle doğallık söz konusu değil. Yöresel ürün pazarında x sucuk markasının, y kuruyemiş markasının reklamı yapılıyor. Gidin bakın İstanbul'da nasıl yapılıyor bu fuarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (6 yıl önce)
    Halaoğlu tarhana dan tarhana aldım.süper tam malatya işi.annelerimizin yaptığı gibi.inşaallah bu tür ürünlere rağbet ederiz bozuk merdiven altı ürünlere değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Fuarlar şehri Malatya ile övünüyoruz.Ne var ki Belediye arkasındaki fuarları çadırda açıyoruz.Aradan yıllar geçti tüm eleştirilere rağmen çadırdan kurtulup adam gibi kalıcı bir standı yapamadık.Her türlü ihtiyacı karşılayacak modern bir standı diğer adıyla hol yapmak bu kadar zor olmasa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya44 (6 yıl önce)
    Trabzon ürünlerine dikkat edin. Yağ aldim 4 kilo çöpe gitti..
    0
    0
    Yanıtla