SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yöresel Ürünler Fuarı Sona Erdi

0
Güncellendi - 2016-11-08 01:58:22
Yöresel Ürünler Fuarı Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 28 Ekim günü açılan ve 200 bin kişinin ziyaret ettiği belirtilen İl İl Yöresel Ürünler Fuarı sona erdi.

Katılan bazı firmaların satışa sunduğu gıda ürünlerinin kalite ve fiyatları konusunda vatandaş şikayetlerinin ortaya çıktığı fuarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından 28 Ekim – 06 Kasım 2016 Tarihleri arasında bu yıl ikinci kez düzenlenen “İl İl Yöresel Ürünler Fuarı” sona erdi.

28 Ekim – 06 Kasım 2016 Tarihleri arasında düzenlenen “İl İl Yöresel Ürünler Fuarı” 7'den 70'e ziyaretçi akınına uğradı.

Edirne’den Kars’a tüm yöresel ürünlerin katıldığı fuarda birbirinden farklı yöresel lezzetler Malatyalılara sunuldu.

Başkan Çakır: “200 bin kişi fuarımızı ziyaret etti”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; "Hamd olsun "2. İl İl Yöresel Ürünler Fuarımızı"da başarıyla tamamladık ve 2016 yılında 9 Fuar ile Malatya’mızı Fuarlar Kenti yaptık. 40 ilimizden 100’e yakın firmanın katıldığı fuarımızı, binlercesi komşu illerimizden olmak üzere 200 bini aşkın hemşehrimiz ziyaret etti. Fuarımıza katılan tüm firmalarımıza, teşrif eden misafirlerimize ve büyük bir özveri ile fuarımızı organize eden Kültür AŞ çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Akın: “Türkiye’nin farklı lezzetlerini Malatyamıza sunduk”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın; “ Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz İl İl yöresel ürünler fuarımıza, Türkiye’nin yedi bölgesinde birbirinden farklı ve güzel lezzetler katıldı. Firmalar ve vatandaşlarımız fuarımızda memnun ayrıldı. Fuarımızı 10 gün boyunca ziyaret eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Karadeniz ürünlerini Malatyalılarla buluşturan Alican Aygün ise, İl il yöresel ürünler fuarı çok yoğun ve kalabalık geçti. Malatya’yı çok sevdik. Malatya insanını çok sevdik. Malatyalı insanı çok sıcakkanlı insanlar. Keşke bir daha fuar olsa, bütün ürünlerimizi bitirdik. Emeği geçen herkese teşekkürlerini belirtti.

Fuarı ilk günden itibaren gezen ve çok iyi bulduğunu söyleyen Zeynep Şengönül ise, hemen hemen her yörenin ürününü görme ve alış-veriş yapma şansımız oldu. Son günler baya kalabalık ve yoğun geçti. Fuarın her yıl olmasını istiyorum. Türkiye’nin farklı ürünlerini burada görme şansımız oluyor diye belirtti."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi 

fuar

fur

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • ferhat4 (7 yıl önce)
    önümüzdeki fuarda boyle hijjen ve satım standartlarına uymazsa alo gıdayı arayacağım bu kadar hıjyensız ve pis satış dunyada görülmemiş birşey
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Koca fuara gidip de kabak çekirdeği alırsanız öyle olur, mahallenin bakkalında çerezcisinde kıtlık mı vardı gidip çekirdek aldınız. Trabzon tereyağı, Erzurum peyniri, Hatay künefesi, D.Bakır kahvesi, Gemlik zeytini vb dururken...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Adamlar bal satıyor, sözde, "organik" diye. Kilosu 50 TL'den. Leblebi satıyor; bayat, yanmış. Hijyen deseniz; Peynirciler Çarşısı bile daha sağlıklı. Fuarı düzenleyen belediye yetkilileri, stantları kiralıyorsunuz bari satılan ürünleri de denetleseniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • DerebeyiFk (7 yıl önce)
    hijyen sıfır fuarda bozulucak urunlerın hıcbırı buzdolabından degıldı esenlık dısında hıc bır fırma buzdolabı getırmemıstı ıcerı pıslıkten gırılmıyordu boyle fuar olmamalı daha temız ve hıjyen standartlarında olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (7 yıl önce)
    Malatyamız kayısısı ile biliniyor. Ancak cevizi, kirazı, şeftalisi, mercimeği, tütünü, armutu ile meyve, sebze cenneti.Ayrıca yöresel çeşitliliği ile oldukça zengin. Bu güzellikleri artık çadır sergisinden çıkarıp bir fuar binasına çevrilmesi gerekiyor. Tarım ve teknoloji fuarlarını da bölgenin merkezi olarak sahiplenilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Daha düzenli ve daha denetimli olursa sorun yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • sibel (7 yıl önce)
    Amaç çok güzel fakat sonu güzel değil. Ürünler hem pahalı hem kalitesiz. Fuar çadırı pislik içinde bakımsız düzen yok. Yere serilen mavi halı yüzünden iki kere düşme tehlikesi geçirdik. Herkes almış başını gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gürbüz (7 yıl önce)
    malatyalı kendi esnafının sanırım kıymetini anlamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozel (7 yıl önce)
    Ben bu fuara iki sefer gittim butun urunlerde hile var hem pahali güya yoreleri n urunlerini tanitiyor en bozuk en uyduruk ürünler denetim yok aldigimiz urunlerin cogu cope gitti kabak cekirdegi küflü cikti fistiklar en adi vs
    0
    0
    Yanıtla
  • Fk44 (7 yıl önce)
    3 ayda bir gelmeli bence cok guzel bir fuar ama daha hijyenik olmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Neresi yöresel bildiğin hepsi Fabrikasyon ve dsarıdan kat kat Pahalı ürünler
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    malatya esnafına çok faydası oldu.
    0
    0
    Yanıtla