SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yorgun Değil, Kararlıyız"

0
Güncellendi - 2017-06-16 02:39:54
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet yürüyüşümüzün birinci etabını tamamladık. Yorgun değiliz, kararlıyız. Endişeli değiliz. Umarım hedefe ulaşırız. Zaman zaman yolda provokatif eylemler de oldu ama tahriklere kapılmadık, kapılmayacağız" dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından  Ankara Güvenpark'tan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün ilk günü sona erdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin ilk günkü yürüyüşü Batıkent Hipodromu'nda sonlandı.

Kılıçdaroğlu ve partililer Güvenpark’tan Hipodrom’a kadar olan yaklaşık 20 kilometrelik yolu 5 saatte yürüdü. Hipodrom’da yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, “Adalet yürüyüşümüzün birinci etabını tamamladık. Yorgun değiliz, kararlıyız. Endişeli değiliz. Umarım hedefe ulaşırız. Zaman zaman yolda provokatif eylemler de oldu ama tahriklere kapılmadık, kapılmayacağız. Biz haklıyız adalet için yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Gün gelecek bugün adaletsizliği yaratanlar için de adalet geçerli bir kavram olacak. Onlara da adalet lazım olacak. Biz onlar adaletsiz yargılandıkları zaman yine yollarda olacağız. Adalet bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşın hak ettiği bir olgudur. Dolayısıyla kararlılıkla, azimle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

"Türkiye’de demokrasi yok"

Kılıçdaroğlu, gün boyu kendisini takip eden basın mensuplarına yönelik ise şunları söyledi:

“Sizler de bizi izlediniz, umarım yorulmamışsınızdır. Belki sizin de gazetecilik hayatınıza renkli bir sayfa olarak bu yürüyüşümüz geçer. Adalet bizim için geçerli, sizin için de geçerli. Özellikle sizin arkadaşlarınız hapiste. Bir ara uçakta seyahat ederken Meclis Başkanına şunu söylemiştim, ‘150’nin üstünde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız.’ Gerçekten de demokrasiyi dünyaya anlatamazlar. Çünkü dünyada bilinen bir gerçek Türkiye’de demokrasi yok. Bu yürüyüşümüzü ayrıca uluslararası yayın organlarının da çok geniş bir şekilde verdiklerini söylediler. Bizim televizyonlarımız da geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma verdikleri destek için yürekten teşekkür ediyorum.”

"Diğer illerde, ilçelerde adalet yürüyüşleri olursa mutluluk duyarız "

“Bu yürüyüşümüz bir şenlik aslında” diyen Kılıçdaroğlu, “Adalet arıyoruz. Endişeli değiliz. Yolda gelirken gençlerimiz slogan attılar, alkışladılar. Bir şenlik, bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık. Diğer illerde de elbette olacaktır. Olması da gerekiyor. Adalet kim için geçerli? Bizim için hepimiz için geçerli bir kavram. Dolayısıyla diğer illerde, ilçelerde adalet yürüyüşleri olursa mutluluk duyarız tabi. Akşam burada konaklayacağız. Elbette arkadaşlar bir araya geldiler. Konuşacaklar, fıkra anlatacaklar, öyküler anlatacaklar, başlarından geçen hikayeleri anlatacaklar. Şenlikli bir akşam olacak. Ben de arkadaşlarımla beraber olacağım” ifadelerini kullandı.

MOLA..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay Güvenpark’tan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün ilk molasını Ankara 75. Yıl Hipodrom’unda geçiriyor. Geceyi yürüyüşüne destek veren vatandaşlarla birlikte geçiren CHP Lideri, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yürüyüşünün ilk günü anlatan Kılıçdaroğlu, “Heyecanlı bir grup vardı. Güzel bir yürüyüş oldu bugün. Bir iki provokatif eylem oldu. Emniyet güçlerine teşekkür etmek durumundayız. Güzel bir yürüyüş olmasını herhangi bir sorun çıkmamasını sağladılar. Bu daha birinci etap. Yarın 22 kilometrelik bir yolumuz var. Yarın sabah 8'de devam edeceğiz. Yine yürüyeceğiz adalet için. Adaleti sağlamak için. Yurt içinde ve yurt dışında bizim bu yürüyüşümüz yankı buldu. Yankı bulması da doğal çünkü toplum adalete hasret. Haksızlığa tahammül edemiyor. Haksızlıkları bir gazeteci dile getiriyorsa işinden oluyor ve hapise atılıyor. Bir iş adamı dile getiremiyor çünkü kanun hükmünde kararname ile bütün mal varlığına el konulabilir. Akademisyen dile getirdiğinde üniversiteden atılıyor. Bu görev dolayısıyla bize düşüyor. Bu görevi biz yerine getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, hapiste açlık grevinde olanlar, tutuklu gazeteciler, askerler, öğrenciler ve akademisyenler için yürüdüğünü açıkladı.

“Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor”

Yürüyüşünü partisi adına gerçekleştirmediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu Adalet yürüyüşü bir parti yürüyüşü değil. Adaleti savunan her görüşten insan bize destek veriyor. Adaleti savunan herkese şükran, saygı duyuyoruz. Bu güzelliği inşallah İstanbul’a kadar götüreceğiz. Yargılamalar konusunda tarafsızlık yok. Yargıç tarafsız olmalı, hukukun üstünlüğüne göre karar vermeli. Dosya boşsa mahkumiyet kararı veriliyorsa bu doğru değil. Hükümeti defalarca uyardım yanlış dedim. Bütün yetki saraya ait. Oradan gelen talimata göre karar veriliyor.”

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız