SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yorgunluğu Engeller'

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi ve Kızılay Malatya Şubesi Kan Merkezi tarafından İl Özel İdare çalışanlarına yönelik kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Malatya İl Özel İdaresi toplantı salonun önünde yapılan kan bağışı kampanyasına Özel İdaresinde çalışan personel katıldı. Kızılay Malatya Şubesi doktorlarından Hakan Yılmaz, üretilemeyen tek ilacın kan olduğu belirtirken kampanya ile ilgili şunları söyledi. “Bugün burada kan bağışında bulunurken aynı zamanda kana acil olarak ihtiyacı olan vatandaşlarımızın da sağlığına kavuşmasında önemli bir vatandaşlık görevi de ifa edilmekte. Kan, yapılamayan tek ilaçtır. Dolayısıyla sadece kaynağı da insandır. Bilindiği gibi kan, geçmişten günümüze sağlık ve yaşamın temel simgesi olarak görülmüş, modern tıpta “tek kaynağı insan olan yaşamsal bir ilaç” olarak kabul görmektedir. Bu nedenle; tüm personelimizin bu kampanyaya katılması yönünde çalışmalar yaparak, sağlıklı insanların kan vermesi gerektiğine de dikkat çekiyor, Sağlığı yerinde olan kan verebilecek her vatandaşımızı bu tür kan bağışı kampanyalarına destek olmaya çağırıyorum." dedi.
Yılmaz sözlerine şöyle devam etti.’’Kan bağışı kişilerde düzenlediği için sebepsiz baş ağrıları, vücutta kaşıntılar, uyku problemleri, genel yorgunluk şikâyetleri engeller. Vücutta kan yenilenmeye sebep olduğu için kişi kendini daha dinç ve zinde eder. Bunlardan daha önemlisi bağışlanan her bir ünite kan ile iki kişinin hayatı kurtulmuş olur.2006 yılından beri Malatya’da hizmet veren Kızılay kan merkezine bağışlar her yıl artarak devam etmekte. Vatandaşımız gün geçtikçe kan vermenin bilincine ermektedir. Malatya’da 2010 yılında 14 bin 100 ünite bağış toplandı.2011 yılında ki hedefimiz 16 bin 500 ünite kan toplamaktır dedi.’’
Kan bağışı yapılması için vatandaşlarımızın başına bir şey gelmesini beklememesi ve yapılan her bağışla iki hayat kurtarıldığının unutulmaması gerektiğini de kaydeden Yılmaz, katkılarından dolayı İl özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız