SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yorgunluğun Fotoğrafı!

A- A+ PAYLAŞ

Okul Öncesi Eğitim Kurumları, İlköğretim ve Liselerde 2004-2005 ders yılı 10 Haziran Cuma günü sona eriyor. Yoğun ve yorucu bir ders yılını geride bırakan öğrenciler, Cuma günü karne alarak tatile girecekler.

ÇOK YORULDULAR ÇOK!..
Minik bir öğrencideki yoğun bir ders yılının yorgunluğunu yansıtan üstteki fotoğraf da, Malatya'nın Doğanşehir İlçesi Halk Kütüphanesi'nde, Cahit KAYGUSUZ tarafından çekildi. İlköğretim 1. sınıf öğrencisi Burak Yılmaz'ın, Doğanşehir İlçe Halk Kütüphanesi'nde ders çalışırken uyuya kaldığı görüntü, "yoğun ve yorucu yılın" özetiydi, sanki.

156 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRECEK..
2004- 2005 eğitim ve öğretim yılı, 10 Haziran Cuma günü sona erecek.

Malatya il genelinde; okul öncesi, ilköğretim ve liselerde öğrenim gören toplam 156 bin 570 öğrenci 3 ay süreli yaz tatiline girecekler.

Malatya'da; toplam 732 okul öncesi kurumu, ilköğretim ve lise bulunuyor. Bu okullarda toplam 156 bin 570 öğrenci öğrenim görürken, 7 bin 738 öğretmen görev yapıyor. Bu okulların 621'inde normal, 111'inde ise ikili öğretim yapılıyor.

Eğitimde, ilköğretim büyük çoğunluğu oluşturuyor. Eğitim kurumlarından 635'i ilköğretim ve bunların öğrenci sayısı 117 bin 070.

Toplam 84 adet lise ve dengi okul bulunuyor. Bunların 52'si genel lise ve toplam 27 bin 508 öğrencisi var. 32 Mesleki ve Teknik Lisede öğretim öğren öğrenci sayısı ise 7 bin 681. Mesleki ve Teknik Liselerden 11'i erkek teknik, 5'i kız teknik, 4'ü ticaret ve turizm, 8'i imam hatip, 4'ü de sağlık meslek alanında eğitim veriyor.

FOTOĞRAF: Cahit KAYGUSUZ- DOĞANŞEHİR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız