SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'YPK Uygulaması Kalkmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Haber-Sen Malatya İl Temsilciliği adına bir basın açıklaması yapan Ramazan Konan, sözleşmeli personel ücretleri ile ilgili kararın kamu görevlilerini mağdur edeceğini ileri sürdü.

Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Konan, "Biz Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Toç Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Birlik Haber-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen olarak bulunduğumuz hizmet kollarımızda Toç Bir-Sen hariç, yetkili sendika olmamamıza rağmen, kamu çalışanlarının haklarını en iyi şekilde arama konusundaki mücadelemizi sürdürmekteyiz. Yüksek Planlama Kurulu'nun almış olduğu kararı en hızlı değerlendirerek henüz yürürlüğe girmeyen karar hakkındaki tavrımızı netleştirmek istiyoruz. Hükümetin, kamu kurum ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri bünyesinde çalışan kamu görevlileri de dahil olmak üzere, kamu görevlilerinin birbirleri arasında ücret adalesizliğinin giderilmesi adına yapılan çalışmalara sendikalarımız olarak destek vermekteyiz. Ancak eşit işe eşit ücret politikaları ve ücrette adalet tesis edilmeye çalışılırken, kamu çalışanlarının kendi aralarındaki dengelerin çok iyi korunması ve birtakım haklar verilirken bazılarının mağduriyetine de sebebiyet verilmemesine önemle dikkat edilmeli, eşitler arası eşitsizliğe yol açılmamalıdır. Kamuda KİT'lerin de kendi aralarında homojenliği olmayıp aynı unvan grubunda pozisyonuna ait sözleşme ücretleri farklılık göstermektedir. Bunun sebebi yönetim kurulu sözleşme ücretlerinin tavan ücretine kadar unvan ve pozisyonların arasında ücret belirleme yetkisinin olmasıdır. Bu durum da geçmiş yıllarda bazı yönetim kurulları personel lehine skala ayarlar yaparken, bazıları yapmamıştır. Dolayısı ile ayrı unvanlara aynı ek ödemenin yapılması eşitliği değil, eşitsizliği büyütmüştür. Genel idari hizmetlerde çalışan personel bu düzenleme ile sadece denge tazminatında doğan miktar da ek ödemeye dönüştürülerek herhangi bir artış sağlamamıştır" dedi.

Konan, sendikal mücadelelerinin devam edeceğini belirterek önerilerini şöyle sıraladı:

"Kamuda adaletsizliği giderecek kamu personel reformu, iş güvencesi ile birlikte derhal çıkarılmalı. Ek ödemeden doğan aksaklıkların giderilmesi için sosyal taraflarla birlikte bir çalışma yapılmalı. Kamuda çok başlılığı ortadan kaldırmak için sözleşmeli personelin ücret zamlarının Bakanlar Kurulu kararı ile 375 Sayılı KHK'nin ek 3. maddesinin 9. bendi hükümlerinin değiştirilerek, YPK uygulamasına son verilmeli.

KİT'lerde sözleşme ücretleri aynı unvan ve gruptakiler için standart hale getirilmeli. Meydana gelen huzursuzlukların giderilmesi için hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek ödemeler yeniden gözden geçirilmeli."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız