SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YSK AKP'nin Hatay İtirazını Reddetti

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:25
YSK AKP'nin Hatay İtirazını Reddetti
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hatay'da seçim sonuçları konusunda AK Parti'nin itirazlarının tümünü reddetti. 

AK Parti, yerel seçimlerde Hatay'da ölüler, kısıtlılar, askerler gibi seçmen olmadığı halde oy kullananların bulunduğunu öne sürerek, YSK'ya "olağanüstü itirazda" bulunmuştu. AK Parti ayrıca geçerli geçersiz oyların yeniden sayılması, tutanakların tekrar düzenlemesi gibi taleplerle de YSK'ya 3 ayrı başvuru yapmıştı. İtirazları görüşen YSK, aldığı ara kararla İl Seçim Kurulundan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti.

İl Seçim Kurulundan gelen yanıtı inceleyen Kurul, AK Parti'nin itirazlarını oy birliğiyle reddetti.

YSK’nın kararıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmen CHP'nin oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız