SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YSK MHP Kongresini Bitirdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:45:56
YSK MHP Kongresini Bitirdi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) geçtiğimiz 8 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen ve Hakan Er'e (fotoğrafta sağdaki) karşı 2 oy farkla Mehmet Erdem’in (fotoğrafta soldaki) seçildiği il kongresinin Battalgazi İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi kararını Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bozarak, il başkanlığına 3 oy farkla Mehmet Erdem’in seçildiğine karar verdi.

MHP’nin 8 Şubat Pazar günü Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği il kongresinde Mehmet Erdem, Hakan Er ve Mehmet Bitmez aday olmuştu. Seçim sonucunda 242 oy alan Mehmet Erdem 2 oy farkla MHP İl Başkanı seçilirken, rakipleri Hakan Er 240 oy ve Mehmet Bitmez ise 31 oy almıştı.

İLÇE SEÇİM KURULU İPTAL ETMİŞTİ 

Seçim sonrasında MHP İl Başkanı seçilen Mehmet Erdem, 9 Şubat Pazartesi günü Battalgazi İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak, seçimlerde çok fazla oy farkı beklediklerini belirterek karşı tarafın mühürsüz listeleri sandığa attığını iddia etmişti. İlçe Seçim Kurulu, Erdem’in başvurusunu reddetti.

Erdem’in başvurusunun hemen ardından il başkanlığını 2 oy farkla kaybeden Hakan Er de İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu.

Battalgazi İlçe Seçim Kurulu,10 Şubat’ta açıkladığı kararında parti tüzüğündeki ‘kongresi yapılmayan bölgeden bir üst kongreye delege yazılamaz’ maddesine karşın Kale ve Arguvan’dan 1’er delegenin il delegeliğine yazılması nedeniyle 8 Şubat’ta gerçekleştirilen MHP İl Kongresini iptal ederek, 15 Mart tarihinde yenilenmesine karar vermişti.

YSK: İL BAŞKANI MEHMET ERDEM

İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karar üzerine Mehmet Erdem’in Yüksek Seçim Kurulu’na da yaptığı itizar başvurusu dün sonuçlandı. Yüksek Seçim Kurulu, İlçe seçim Kurulu’nun verdiği kararı bozarak, 3 oy farkla Mehmet Erdem’in il başkanlığını kazandığını kararlaştırdı. Seçimi 2 oy farkla kazanan Mehmet Erdem için 3. oyun, Hakan Er için yazılan 1 oyun mühürsüz kullanıldığı ve iptal edilmesi üzerine çıktığı belirtildi.  YSK kararı ile Erdem’in oyu 242, Er’in oyu ise 239 olarak belirlendi. 

Erdem, Yüksek Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu karar ile 3 oy farkla il başkanlığının onaylandığını belirterek, bundan sonraki sürecin partisi ve Malatya için hayırlı olmasını diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız