SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YSK'dan 12 Bağımsıza Veto

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu, aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını, milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle iptal etti.

YSK kaynaklarına göre, milletvekili adayları bağımsız olarak başvurdukları için yerlerine yeni aday gösterilemiyor.Karar üzerine açıklama yapan Sırrı Sakık “Bu karar yeniden şiddete davetiye çıkartmaktır. Bize daha hiç bir şey tebliğ edilmedi. Ne olduğunu, neye dayanarak yapıldığını bilmiyoruz. Üstelik kararın içinde olduğu söylenen iki kişi Gülten Kışanak ve Sabahat Tuncel milletvekili, haklarında mahkumiyet kararı yok YSK neye dayanarak bu kararı alıyor. Bu hukuksuzluğa karşı çıkacağız. Zaten tüm hayatımız hukuksuzlukla mücadele ile geçti. Bunun bize dayatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

MALATYA DOĞUMLU..
2007'de PKK davasından cezaevinde iken İstanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekili seçilen Sabahat Tuncel, tahliye edilmiş, DTP'ye geçmiş, bu parti kapatılınca da BDP'ye geçmişti. Aslen Malatyalı olan Sabahat Tuncel, 12 Haziran seçimleri için İstanbul'dan bağımsız aday olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız