SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YSK'ya Yeni Başkan

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:24:31
YSK'ya Yeni Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na, görev süresi dolan Ali Em'in yerine Yargıtay 17. Hukuk Dairesi üyesi Sadi Güven seçildi.

YSK Başkanı Ali Em'in ve Danıştay kontenjanından üyeleri Zeki Çelebioğlu, Yüksel Öztürk ve İrfan Eroğlu ile Yargıtay kontenjanından üyeler Sadık Demircioğlu ve Selahattin Atalay'ın görev sürelerinin dolması dolayısıyla Kurul'da tören düzenlendi.  

Törenin ardından yapılan seçim sonucunda, Yargıtay 17. Hukuk Dairesi Üyesi Sadi Güven, oy birliğiyle YSK'nın yeni başkanı oldu. Güven, seçilmesinin ardından Ali Em'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, çiçek sundu. 

Demokrasiye katkı sağlayacağız 

Güven, ''Üzerimize çok ağır bir yük bindi. YSK, ülkenin en oturmuş müesseselerinden birisi, demokrasinin temeli. Uyum içinde çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Seçimlerin dürüst bir şekilde yapılması için var gücümüzle çalışacağız. Hiçbir tesir altında kalmadan demokrasiye katkı sağlayacağız. Yüksek Kurulu bugünkü olduğu yere getiren ve yasa gereği görevleri sona eren arkadaşlarımıza, özellikle Sayın Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.  

Sadi Güven'in öz geçmişi 

Sadi Güven, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 24 Haziran 1955'te doğdu. Dursunbey Lisesini, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul hakim adayı olarak mesleğe başlayan Güven, Narman, İslahiye Sorgu Hakimliği, İslahiye, Malkara, Fethiye, Ankara hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yargıtay üyeliğine 13 Temmuz 2008'de seçilen ve 17. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görev yapan Güven, evli ve bir çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız