SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yuh Diyorum! "

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:28:56
A- A+ PAYLAŞ

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programına katılan, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik'e kurulan Füze Savunma Sistemi, Kayısı üreticilerinin sorunları ile Malatya’da gerçekleştirilen özelleştirmeleri konularını ele aldı.

 
Kürecik'teki radara sağ ve sol siyasi partilerin ve insan hakları derneklerinin de karşı olduğunu ifade eden Ağbaba, "Polanya’nın istemediği kalkana AKP Hükümeti gizlice onay verdi" dedi. 
 
"Yuh Diyorum! "
 
Kayısı üreticilerinin sorunlarına da değinen Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerinin  perişan olduğunu belirterek, “Dünya kayısı tüketiminin % 90’nını Malatya karşılıyor. Devlet fındığı, çayı destekliyor ama kayısıyı desteklemiyor. AKP Hükümeti, üreticileri çaresizliğe itiyor. AKP 10 Yıldan beri Malatya’da'ki kayısı üreticilerini perişan etti. Adıyaman’dan, Urfa’dan , Diyarbakır’dan gelen 100 bine yakın işçi var şu an Malatya’da. Kayısı üreticisi bu işçilerin alın terinin karşılığını vermek için kayısısını çok ucuz fiyata satmak zorunda kalacak. Malatyalı kayısı üreticileri bağış değil, sadaka değil kredi istiyor. Geri ödemeli kredi verilerek üreticilerin ellerindeki kayısıları ucuza satmaları engellenebilir. Üretici 20 kuruşa, 60 kuruşa  kayısısını satmak zorunda bırakılıyor. Bir taraftan yok pahasına kayısı satıyorlar, diğer taraftan tüketiciler pahalı diye kayısı alamıyor”  ifadelerini kullandı.
 
Ağbaba'nın sözleri üzerine Erkan Tan ise “60 kuruşa satılan kayısıyı, şehirlerde milyonlara 3 liraya satanlara yuh diyorum! Vicdanınız yok mu sizin?“ şeklinde tepkisini dile getirdi. 
 
"Bedava Veriyorlar"
 
Milletvekili Ağbaba konuşmasının devamında “Malatya sadece kayısı ile yok edilmedi. Malatya’da üretim yapan  fabrikalar teker teker elimizden alındı. Malatya’da  şehrin göbeğinde yer alan, çok değerli arazileri bulunan Sümer Fabrikası ve Tekel Sigara fabrikaları değerinin çok altında bedellerle satıldı.Şimdi de Şeker Fabrikasını satıyorlar. Şeker fabrikasının emlak değeri 240 Milyon lira. Sadece arsa bedeli 240 milyon lira olan Şeker Fabrikasını içinde makinalar, binalar, şeker kotası ile birlikte 120 Milyon liraya satıyorlar. 1 Fabrika alana 3 fabrikayı bedava veriyorlar. Bunu bütün Malatyalılar biliyor. AKP dönemindeki bütün özelleştirmeler birilerinin çıkarı için yapıldı“ ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız