SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yük Belediyeden Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor yönetime aday olan isimlerle görüşmelerini sürdürdü. 

Çakır, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığına aday olan iş adamı Ali Galip Şahin'in ekibi adına Malatya'ya gelen Ayhan Akman ile görüştü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Yeni Malatyaspor, bu sezonu tamamlamış oldu. Play-off'larda elendik. Hepimiz üzüldük. Ama iyi bir takımımız var. Mutlaka şampiyon olması önemli değil. Ama doğrusu bunu başaramadık. Burada suçlu yok. Biz en başarılı 3-4 takım içerisine girmişiz. Ama burada başarı sadece şampiyonlukla ölçülüyor. Şampiyon olsak kendimizi başarılı görecektik. Yıl içerisinde de ne kadar eksiğimiz ve hatamız varsa kaybolacaktı. Ama neticede arkadaşlarımız geçmiş dönemden beri çok iyi bir yönetim sergilediler. Yönetim zaafiyeti oluşmadı. Futbolu bilen arkadaşlarımızda var. İyi yönetici arkadaşlarımızda var. Neticede iyi bir yönetimle bir sezonu daha tamamlamış olduk. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerini vasıflarından dolayı yönetime yazmıştık" dedi.

"MALATYA'NIN MUTLAKA TAKIMI SAHİPLENMESİNİ İSTİYORUZ"

Çakır, Yeni Malatyaspor'un herkesin ortak değeri olduğunu ifade ederek, "Biz Malatya'nın mutlaka takımı sahiplenmesini istiyoruz. Malatya iş adamları ve kamuoyu hep birlikte sahiplenmeli ve maddi yükün artık belediyeden alınması gerekiyor. Eğer biz başarıyı ve ileriyi hedefliyorsak, profesyonel bir takım istiyorsak, tamamen bir kuruma bağlılıkla bunun olması mümkün değil. Biz geçtiğimiz dönemlerde de yönetime aday çıkması için davetlerde bulunduk. 'İyi bir yönetim oluşursa, bu takımı verebiliriz' dedik. Hem bizim güvendiğimiz hem de Malatya spor camiasına güven verecek bir yönetim oluşmasını istedik. Şuanda da yönetime talip olan arkadaşlarımız var. Bizi ziyaret eden 2 arkadaşımız oldu. Onlarla görüştük ve bize hedeflerini açıkladılar. Madem hedef Yeni Malatyaspor'un başarısı ise bütün arkadaşlarımız bir araya gelse ve taşın altına elini koysalar diye umuyoruz. Böylece başarı daha kolay yakalanır. Bizde dışarıdan destek olalım. Ama 'belediye en büyük destekçimiz olsun, bizde gelip yönetelim' demek yeterli değil. Biz bütün adaylarımıza bakacağız. Malatya için doğru neyse o yönde karar vereceğiz. Yeni Malatyaspor bizim ortak değerimiz ve hepimizin bunu koruması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ADAYLARI DİNLEYECEĞİZ"

Yönetime aday olan bütün isimlerle görüşeceklerini dile getiren Çakır, "Buraya niyet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mutlaka iyi niyetle geliyorlar. Yeni Malatyaspor'un başarısı için geliyorlar. Ama başarının da birçok yolu var. Hem iyi bir yönetim kurabilmek hem de herkesin destek ve güvenini alabilecek bir ekip oluşmalı. Bizde dışarıdan onların destekçisi olalım. İşin içerisinde olmayalım diye arzu ediyoruz. Bu anlamda adaylarla konuşup, görüşüyoruz. Hepsini dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TAKIMIN YANINDA OLACAĞIZ"

Çakır, her zaman takımın yanında olacaklarını da belirerek, "Sabit fikirde değiliz. Alacağımız kararlar sonrası 2 yıl sonra 'yanlış yaptık' dememeliyiz. Bu kamunun ve Malatya'nın malıdır. Yeni Malatyaspor herkesin ortak sevdası. Bizim kesinleşmiş bir kararımız yok. Takımı daha yukarıya taşıyacak, daha başarıdan başarıya koşturacak bir sistem kuralım istiyoruz. Kurum dışında bir yönetim olması daha sağlıklı olur. Bizim bu değeri yere düşürmememiz gerekiyor. Bu takımı biz başıboş bırakmayız. Öyle ya da böyle takımın yanında olacağız" diye konuştu.

AKMAN: "ORTAK ÇALIŞMAK İÇİN RİCADA BULUNDUK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşen Ayhan Akman, "Sayın başkanımız bize zaman ayırdı ve bir görüşme yaptık. Kulübe talip olduğumuzu bildirdik. Kendi bünyemizde yapacağımız yönetimin yanında belediyenin de bizimle ortak çalışması için ricada bulunduk. Bütçemizi ve neler yapmak istediğimizi de sayın başkanımıza ilettik. Düşünecekler ve diğer aday arkadaşlarımızla da görüşecekler. Uygun görürlerse bizimle tekrar bir görüşme yapacaklar. Bizde gerekli çalışmaları yapıp, aday olarak geleceğiz" dedi.

Akman, yapacakları çalışmalarla ilgili Başkan Çakır'a bilgi verdiklerini belirterek, "Tabii ki belediye ile birlikte çalışmak istedik. Bunun nedeni de biz öncelikle kesinlikle ve kesinlikle para kontrolünün bizim dışımızda olması şartıyla bu işe talip olduğumuzu söyledik. Para kontrolü belediyenin kontrolünde olsun dedik. Biz spor yönüne bakarız. Diğer mali konular belediyenin kontrolünde olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız