SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yukarı Fırat ve Arapgir'e Çok Büyük Katkı Sunacak"

0
Güncellendi - 2019-04-26 03:57:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesinde başlatılan Eskişehir Vadisi Kültür ve Doğa Turizmi fizibilite uygulama projesi çalışmalarında sona gelindi.

Arapgir Belediyesi uhdesinde Ankara Merkezli özel bir firmanın yürüttüğü Fırat Kalkınma Ajansına da sunulacak projeyle ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı Arapgir ilçesinde yapıldı. Millet Han'da gerçekleştirilen toplantıya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile Eskişehir Vadisi Kültür ve Doğa Turizmi fizibilite uygulama proje çalışmasını üstlenen firma yetkilileri katıldı. Yakın bir zamanda tamamlanması beklenen projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Vadisi Kültür ve Doğa Turizmi fizibilite uygulama proje çalışmasını üstlenen firma yetkisi Suha Durak, "Bugün yapılan toplantı ile de yapılan çalışmalarda hangi aşamaya gelindi başkan Cömertoğlu ve ekibine sunduk.Önümüzdeki günlerde kalkınma ajansına da sunulacak proje önümüzdeki 5 yılda yapılması gereken planları Arapgir Belediyesine verecek ve belediye çalışmalarını sürdürecektir.Çok kıymetli ve değerli bir çalışma yürütülüyor.Yapılan çalışmanın Yukarı Fırat ve Arapgir'e çok büyük bir katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak başlatılan Eskişehir Vadisi Kültür ve Doğa Turizmi fizibilite uygulama projesinin hayata geçmesiyle birlikte Arapgir'in çehresini değişeceğini aktaran Başkan Cömertoğlu ise "Eski bir Roma eyalet merkezi, Danişmentler, İlhanlılar, Akkoyunlular gibi medeniyetlerin beylik merkezinden iniyoruz, Serge yerleşkesine kadar olan alan içerisinde odaklanma noktalarını geçerek bu projemizi olgunlaştırarak hayatın içerisine tekrar tarihle birlikte yeni bir yaşam ortaya çıkarmak istiyoruz.7 sadrazam, 90 paşayı Osmanlıya kazandırmış ve ilim irfan ile tedrisatla gittiği yerde kendini devlet adamı olarak tanıtmış bir geçmişin bugün anılmaya değer mekanlarını oluşturuyoruz ve tarih bilincini geliştiriyoruz. İnsanların bölgelerimizde dünden bugüne ne geçti yarın ne yakalanacak gibi bir kurgu ile de bu işi tasarlıyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız