SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüksek Binada Yıkım İsteniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Mania Planı nedeniyle 2. Ordu Kara Havacılık Alayı'nın çevresindeki bölgelerde yüksek katlı binaların yüzde 30-40'ının yıkılma tehdidi ile karşı karşıya olduğu öne sürüldü.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TÜMSİAD Malatya Şube Başkanı Kerem Aktan, geçen yıl kurulan TÜMSİAD Malatya Şubesi ve TÜMSİAD hakkında bilgi vererek, “Türkiye’de 55 şubesi, dünyada 47 temsilciliği bulunan ve 20 bin üyesi ile daha fazla insana iş ve aş vermek için çaba gösteriyoruz” dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise uçak ve helikopterlerin alçak uçuşunda sorun meydana getiren mania planı sorununun çözülmesi konusunda istişarelerde bulunmak ve ortak kararlar almak için TÜMSİAD’ı ziyaret ettiklerini belirtip, “MÜSİAD sektör kurullarının yapmış olduğu çalışması sonucu, belediyedeki ilgili ve yetkililerle yapılan toplantıda, inşaat sektörü ile uğraşan 44 üyemiz var. Onların mania planı sorunu var. Son dönemlerde inşaatlarına ruhsat sorunu çıktı. Mania planı konusunda Milli Savunma Bakanlığı Malatya Belediyesi’ne yazı gönderilmiş, ancak belediye tarafından yazı dikkate alınmamış, yazı yok sayılmış. Bunun karşılığında Milli Savunma Bakanlığı ve devletin diğer kuruluşları da bir denetim yapmamış. Milli Savunma Bakanlığı belediyeye yazı gönderip, bundan sonra inşaatlara vereceğiniz ruhsatlarda kat konusunda mania planına uymalısınız. Yoksa hukuki süreç başlatacağız diye yazı gönderilmiş. Malatya Belediyesi de hukuki süreç konusu gündeme gelince, yüksek katlı binaların ruhsatlarını durduruyor. Bu nedenle, mevcut yüksek binaların yüzde 30-40’ının yüksek katlarının yıkılması isteniyor” diye konuştu.

Balin, şu önerilerde bulundu:

“Türk Silahlı Kuvvetleri lojmanlarının bulunduğu bölgede yer alan hava alanına inen uçak ve helikopterlerin rahat uçuşları için mania planı uygulanması nedeniyle, biz de diyoruz ki uluslar arası standartlarda olmayan hava lojmanları bölgesindeki hava alanı yerine uçak ve helikopterler Erhaç Hava Alanı’na inmelidir.”

Balin, Aktan’a, mania planı raporunu sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız