SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüksek Elektrik Faturalarına Tepki

0
Güncellendi - 2016-02-03 18:58:39
Yüksek Elektrik Faturalarına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanlığı, yüksek gelen elektrik faturasına tepki gösterdi. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli ve diğer vergilerle birlikte ödenecek tutarın 2 katına çıktığını ifade ederek, elinde bulunan faturayı yaktı.

CHP Malatya İl Başkanlığı, yüksek gelen elektrik faturalarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli ve diğer vergilerle birlikte ödenecek tutarın 2 katına çıktığın söyledi. Kiraz, “Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın, asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlarımızın ve yine yoksul vatandaşlarımızın faturalar aracılığıyla soyulmasını protesto ediyoruz. Özellikle 2016 Ocak ayında yapılan yeni bir düzenleme ile soygun, faturalar üzerinden bütünleştirilerek devam ediyor. Bu da bizim partimize gelen bir fatura. Bu faturaya baktığımızda ödenmesi gereken elektrik tüketim bedeli 108 lira ancak bizim ödediğimiz para 199 lira. Burada 90 lira fazladan para ödüyoruz. Faturanın üzerinde bedeller belirtilmiş, dağıtım bedeli adı altında bir para alınıyor ve bu fatura sadece 51 lira alınmış. Bu dağıtım bedelinin nereye, nasıl dağıtıldığını hiçbir vatandaşımız bilmeden bu parayı ödemek zorunda kalıyor” diye konuştu.

Elektrik faturaları üzerinden birçok farkı kesintinin yapıldığını kaydeden Kiraz, alınan bu paraların nereye gittiğini sordu. Kiraz, “Ayrıca farklı kesintiler de var. Elektrik tüketimi 21 lira olarak görülüyor. Dolayısıyla bu para içerisinde hem devlet kar ediyor hem aracı firmalar kar ediyor. Bu ekstradan alınan vergilerle ve farklı katkı paylarıyla vatandaşlarımız soyuluyor. Yine enerji fonuna katkı payı alınıyor nereye harcandığını ve niçin alındığını bilmediğimiz bir para. TRT katkı payı alınıyor, bu devirde devletin de televizyonu olsa bir televizyon kanalına vatandaşın cebinden para aktarma kadar anlamsız bir durum olamaz. Bu paranın da bizlerden kesilmesine karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Tüm bunları topladığımızda vatandaşlarımız faturalar aracılığıyla soyuluyor. Ayrıca kaçak kayıp bedelleri yargı kararıyla tekrar vatandaşlara veriliyor. Bu konuda vatandaşlarımız başvuruda bulunmalı. Bu haksız bir kesinti ve geri ödenmelidir” şeklinde konuştu.

Protestoya katılan bir vatandaş da, “100 liranın 50 lirası avanta para, bu paranın nereye gittiğini de bilmiyoruz. Bizden alınan bu paraları helal etmiyoruz, haram olsun” diyerek tepki gösterdi.

Konuşmalardan sonra vatandaşlar ellerinde bulunan faturaları yaktı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Sarıg Erük (8 yıl önce)
    Sayın mk bey, 70 li yıllarda çekilen sıkıntıların sebebi dünyanın bize uyguladığı ambargoydu... Büyük devletlere rağmen bu millet posta koydu ve Kıbrıs çıkarmasını yaptı... Her hareketin bedeli var... Küresel sermaye de bu yüzden bizi cezalandırdı... Dİk durduğumuz için o zor günleri yaşadık...
    0
    0
    Yanıtla
  • aliMar (8 yıl önce)
    (Küfür!) (IP numarası 176.219.134.112)
    0
    0
    Yanıtla
  • mk (8 yıl önce)
    Pahalı ama en azında karanlıkta kalmıyoruz..Chp başımızda olsa elektirikte bulamayacaktık,70 yıllarda bir paket çay almak için karaborsacıya üç dört katı para verdiğimiz günleri unutmuş değiliz.Chp unuttuk sanıyorsa çok bekler..
    0
    0
    Yanıtla
  • emre özçelik (8 yıl önce)
    insanları soymak ağır geliyor faturalara güneydoğu ve doğudaki kayıp kaçak için ortalama ücret belirleniyor birde asgar ücrete verilen destek ve zammın karşılanma kısmı elektrikle başladı ekmekle devam ediyor doğalgazda indirim diyorlar ya oda yalan olacak onuda yapmayacaklar hakediyoruz biz bunları
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (8 yıl önce)
    Bu pahalılık sadece CHP nin sorunumu.Kimseden ses seda yok.Sadece bu ülkede hak arayan kesime bakıyorum sol ve alevi kesim hiç mi diğer kesim rahatsız olmuyor.Seyrediyorlar.Ülkedeki protestolara ve hak arama eylemlerine bakıyoruz devamlı aynı kesimi görüyoruz.Bir günde sağ tarafı meydanlarda görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • sefa demir (8 yıl önce)
    HAKLI Bİ PROTESTO DESTEKLİYORUM YAZIK BU MİLLETE YAŞAM ÇOK PAHALIII
    0
    0
    Yanıtla