SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüksekova ve Bingöl'de 6 Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:08:52
Yüksekova ve Bingöl'de 6 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari Yüksekova ile Bingöl Karlıova'da askerlere yönelik bölücü örgüt saldırılarında 6 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı.

YÜKSEKOVA'DA..

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe bir grup terörist tarafından yapılan saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkari ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

BİNGÖL'DE..

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl’de bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahaleye intikal eden askeri aracın geçişi sırasında uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada, 15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklamada, olay sonrası bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlandığı, bölgeye sevk edilen taarruz helikopterleri ve takviye unsurlarla operasyona devam edildiği kaydedildi. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

Patlayıcının infilak ettirilmesi şehit olan askerlerin kimliklerinin; Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik ve Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam olduğu açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız