SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüksekova'da 2 Şehit

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde evlerinden çıkarken saldırıya uğrayan 2 uzman çavuş şehit oldu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Ankara'da ise askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi

İlçe merkezindeki evlerinden göreve gitmek üzere çıkan uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Özkozanoğlu, saat 07.00 sıralarında Nedim Zeydan Caddesi’nde yürürken teröristlerin saldırısına uğradı. Uzman çavuşlar olay yerinde şehit düştü.

Karakaya'nın Kayseri Pınarbaşı, Özkozanoğlu'nun ise Adana Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Güvenlik güçleri uzman çavuşları şehit eden teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.   

İLÇE MERKEZİNDE ŞEHİT EDİLEN UZMAN ÇAVUŞ SAYISI 5 OLDU

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde geçen yıldan beri şehit edilen uzman çavuş sayısı yaşanan bu acı olayla birlikte 5 oldu.

İlk olay geçen yıl 14 Temmuz 2010’da meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi’nde dolaşan Uzman Çavuş Yasin Ak, sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. İkinci olay ise 24 Nisan 2011’de yaşandı. Uzman Çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, yine Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı’nda bulundukları sırada silahlı saldırıya uğradı. Her iki uzman çavuş da ağır yaralandı. Yaralı uzman Çavuşlar Bozok ve Çapar, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardı. 

ANKARA'DA ASKERİ ARACA BOMBA

Ankara'da Eskişehir yolunda bir askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamanın olduğu bölgede 65 amperlik bir akü ile 50 metre uzunluğunda kablodan oluşan bir düzenek bulundu. Düzeneğin uzakta kumandalı olmadığı ve saldırganların düzeneği elle ateşledikleri belirtildi.

ASKERİ ARACIN GEÇİŞİNİ BEKLEDİLER

Eskişehir yolu Ortadoğu Teknek Üniversitesi (ODTÜ) arazisinin bulunduğu alanda patlama meydana geldi. Sabah saat 07.40 sıralarında askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada askeri servis aracıda dahil 4 araçta hasar meydana geldi. Araçların camları kırıldı, kaportalarında hasar oluştu, lastikleri ise patladı. Olayda patlamanın olduğu sırada seyir halinde olan Hidayet Pehlivan isimli şahıs, olayın etkisiyle şoka girdi. Pehlivan, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

50 METRE KABLO, 65 AMPERLİK AKÜ

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Eskişehir Yolu trafiğe kapatılırken, alan ise güvenlik şeridine alındı. Polis ekipleri burada yaptığı incelemede patlamanın 50 metre uzağında 65 amperlik bir AKÜ buldu. AKÜ'nün 50 metrelik kabloyla bağlanarak bir düzenek oluşturulduğu ortaya çıktı. Bu arada patlamanın etkisiyle 50-60 cm çapında bir çukur oluştu. Patlamanın olduğu bölgede polisin incelemesi sürüyor.

PANİKLEYİP ERKEN PATLATMIŞLAR

Bombanın türünün belirlenmesine yönelik çalışma başlatıldı. Ancak edinilen ilk bilgilere göre bombanın katkı maddeleriyle güçlendirilmiş ses bombası olabileceği ihtimali yoğunluk kazandı. Bombaya bağlı düzeneğin uzaktan kumandalı olmadığı ve saldırganların elle patlamayı gerçekleştirdiği kaydedildi. Askeri servis aracının patlamanın olduğu alanda durarak personel aldığı, ancak saldırgan ve saldıganların panikleyerek bombayı erken patlattıkları kaydedildi.

ŞİDDETLİ PATLAMA OLDU

Olayın görgü tanığı Emre Hakkan, aracıyla seyir halindeyken büyük bir patlama olduğunu belirterek, "Çok şiddetli bir patlamaydı. Bir anda oldu, ne olduğunu anlayamadık. Herkes panik halinde kaçışmaya başladı. Kulakları sağır edecek kadar şiddetli bir patlamaydı" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Eskişehir yolunda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Patlamanın olduğu bölgeye gelen Çatalkaya, burada Terörle Mücadele Şube Müdürü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile incelemelerde bulundu. Patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini kaydeden Çatalkaya, kesin sonucun yapılacak detaylı incelemelerin ardından ortaya çıkacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız