SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüksekova'da Harekat Başladı

0
Güncellendi - 2016-03-14 09:45:23
Yüksekova'da Harekat Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Mardin Nusaybin ve Hakkari Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte dev operasyonun startı verildi. 20 bin asker ve polisin katıldığı harekat öncesi ilçelere sevk edilen birlikler belirlenen adreslere yönlendirildi. Yüksekova’da İHA’lar havadan görüntü alarak teröristlerin karargah olarak kullandığı evleri tespit etti. İlçede yaklaşık 2 bin teröristin mevzilendiği belirtiliyor.

Operasyonlar İran ve Irak sınırına kadar uzayacak.

Terör örgütü PKK'nın büyük silah ve mühimmat yığınağı yaptığı Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süpürme harekatı başladı. Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçe merkezinin tamamında dün saat 22:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde de 14 Mart saat 00:00'dan itibaren sokağa çıkmak yasaklandı.

İKİNCİ EMRE KADAR

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup ilçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır" denildi.

ÖZEL TİM YÜKSEKOVA'DA

Yüksekova'da 15 gün önce başlayan askeri sevkiyat dün de devam etti. İlçeye çok sayıda zırhlı araç ve personel sevkiyatı yapıldı. Gece 22.00'da yasağın başlamasıyla operasyonun startı verildi. İHA'lardan gelen görüntülerle teröristlerin karargah olarak kullandığı ev ve okullar tespit edildi. Özel timlerden oluşan asker ve polislere görev dağılımı yapıldı. Yüksekova'da 10 örgüt evinin bulunduğu Orman Mahallesi başta olmak üzere Cumhuriyet ve Güngör Mahalleleri, konum itibariyle stratejik önem taşıyor.

OKULLARA PKK YIĞINAĞI

Bu mahallere giriş çıkışlar yasaklandı. Mahalleden anayola açılan bütün yolların tutuldu. Cumhuriyet, Güngör ve Şemdinli yolunda sızmaların önü kapatılarak, örgüte yardım gelebilecek noktalar kesildi. PKK'lıların Vali Erdoğan Gürbüz, Kuruköy, Uğur Sıtkı ilk ve ortaokulları ile Atatürk Lisesine yığınak yaptığı tespiti üzerine operasyonda öncelik bu alanlara verildi. İlk etapta bu okullar teröristlerden temizlenecek. PKK'nın kalbi olarak bilinen Yüksekova'nın hemen hemen her sokağında çukurlar bulunurken, çukurlar tüple desteklenmiş patlayıcılarla kuşatıldığı görüldü.

DAĞDA OVADA GEÇİT YOK

PKK'nın dağ kadrosunun büyük bir bölümümün sızdığı Yüksekova'da şiddetli çatışmaların yaşanması bekleniliyor. 2 bine yakın teröristin mevzilendiği ilçede operasyonları Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat yapacak. Yüksekova'da 11 bin personelin görev alması bekleniyor.

10 BİN ASKER

Kırsaldaki harekatı Özel Kuvvetler yürütecek. Burada 10 bine yakın personel görev alıyor. İkiyaka Dağları üzerinden gelebilecek lojistik destek kesilecek. Dört insansız hava aracı 24 saat uçacak. 2 ay sürmesi beklenen operasyon İran ve Irak sınırına kadar uzanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız