SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yükseliş Trendi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:58:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Başarıya Doğru Projesi Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Malatya Valisi Vasip Şahin toplantı öncesi yaptığı açıklamada; “Seviye Belirleme Sınavı deneme sınavlarının karşılaştırmalarını, yapılan işlemleri ve çalışmalarda gelinen son noktayı, ve Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili yapılan deneme sınavlarını ve yaptığımız diğer faaliyetleri, hazırlık çalışmalarını birlikte değerlendireceğiz”dedi.

Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yanı sıra İlçe Kaymakamlarını da toplantıya davet ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Tek elden, hep beraber, eğitimle ilgili Malatya genelinde uyguladığımız projeleri de değerlendirmiş olacağız. Hep söylüyoruz amacımız, İyi insan iyi vatandaş yetiştirmek, vatanına, milletine ve ailesine yararlı, değerlerine saygılı, istikbaline kendini hazırlayan mazisine de bağlı insanlar, gençler yetiştirmek ama arada onların daha iyi bilgilerle mücehhez olması ve geleceğe daha iyi hazırlanması noktasında da eğitimlerinin de belli bir seviyenin üzerine taşınmasıdır. Bunun için de nispi başarı dediğimiz ölçülebilir başarının da bir taraftan yükseltilmesi ve daha iyi okumada bu gençlerimizin yönlendirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili Malatya' da hem bir farkındalık hem de bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz ve mevcut başarıyı daha iyi seviyelere taşımak en büyük amacımız. Baktığımızda üçüncü SBS deneme sınavındayız, bu sınava 214 okulumuzda yaklaşık 11 bin öğrencimiz sınava katılmış olup çeşitli mazeretleri nedeni ile de çok az sayıda öğrencimiz sınava katılamamış öğrencilerimiz var.” 

LYS ile ilgili 93 okulda 6 bin 580 öğrencinin sınava girdiğini, az sayıda öğrencinin de sınava katılamadığını kaydeden Vali Şahin, “Genel olarak baktığımızda üç sınavın sonucunda bizleri umutlandıran ümitlendiren bir yükseliş trendi var. Burada tabi en büyük pay öğretmenlerimize ait, gerçekten özverili çalışıyorlar, özellikle bu ilçelerimizde üniversite veya SBS' ye hazırlanma imkanı bulamayan öğrencilerimize öğretmenlerimiz halk eğitim merkezleri kanalı ile kaymakamlarımızın başkanlığında ilçe milli eğitim müdürlerimizin yönettiği öğretmenlerimizin gayreti ile ek ders takviyelerinde bulunuluyor” dedi.

Şahin, “O faaliyetlerden o çabalardan gerçekten sonuç alıyoruz, ben bütün öğretmenlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum, her biri kendi öğrencisini daha iyi yetiştirebilme noktasında bir gayret ve fedakarlık içerisinde. Ben hem basın aracılığı ile hem de buradaki ilçe milli eğitim, il milli eğitim müdürleri ve kaymakamlarımız aracılığı ile onlara teşekkür ediyorum. İnşallah onların o gayretleri samimiyetleri öğrencilerinde başarı olarak ve değerler noktasında da daha bir tekamül olarak karşımıza çıkacaktır“ şeklinde konuştu.

Fırat Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müdür Yardımcısı Eğitim Koordinatörü Mehmet Boyraz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız