SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yükümüz Daha da Arttı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:32
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, Nizam değişikliği, zemin katın yapılaşmaya açılması, nazım ve uygulama imar planları yapma yetkisinin büyükşehir belediyesine verilmesi, taşınmaz alınması ve bir vatandaşın feci şekilde yanarak ölmesine yol açan yangında mağdur aileye destek verilmesi konuları görüşüldü.

MAŞTİ karşısındaki belediye hizmet binası salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Polat, “Pazar günü gerçekleşen ve millet iradesi ile ortaya çıkan tablonun gerek ilçemiz, gerek Malatya, gerekse de ülke için hayırlara vesile olmasını dilerim. Ayrıca ortaya çıkan tablo ile yükümüz daha da arttı”dedi.

Meclis toplantısında, gündemde yeralan maddelerle ilgili şu kararlar alındı:

Mevcut imar planında ayrık nizam 4 kat olan Koyunoğlu Mahallesi 580 ada 50 nolu parsel için bitişik nizam 5 kata dönüştürülmes talebi komisyon görüşü doğrultusunda kabul edildi.

Mevcut  planda otel alanı olan Şifa Mahallesi 580 ada 542 nolu parsel (Köy garajı yanı) için istenen zemin katın yapılaşmaya açılması talebi de komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi. Kabul edilen bu madde ile otelin 20-22 metre olması gereken derinliğin 3 metreye düşürülerek (ticari – değişik fonksiyonlu alanlar gibi)  çoğalması anlamını taşıyor.

Çilesiz Mahallesi 5383 adanın güneybatı köşesinin dış kısmında kalan bölgede trafo alanı olarak belirlenmesi için plan tadilatı yapılmasına dair İmar Komisyonu Raporu, Çilesiz Mahallesi 5384 ada 5 nolu parselin hibe edilerek yapı yoğunluğunun çilesiz mahallesi 5406 ada 8 nolu parselde kullanılmasına dair İmar Komisyonu Raporu, oy birliğiyle kabul edildi. 

Bostanbaşı Mahallesi 295 ada 1parselde yapı yoğunluğu kullanılmasına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Karakavak Mahallesi 4978 ada 8 nolu parselde plan tadilatına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Yakınca Mahallesi 479 ada 1 nolu parselde plan tadilatına dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince; Aralık ayı toplantısında görüşülmesi için, bu toplantımızı müteakiben 10 iş günü içerisinde çalışmalarını tamamlayarak, Başkanlık makamına gönderilmek üzere; İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün Gayrimenkul satın alınması teklifi 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereğince; Aralık ayı toplantımızda görüşülmesi ve çalışmalarının tamamlanarak, Başkanlık makamına tevdi edilmek üzere; Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliği ile havale edildi.

İkizce Mahallesi 113 ada 17 nolu parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği yapılması için Malatya Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi talebine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy çokluğu ile  Mali Hizmetler Müdürlüğünün ödenek aktarılması talebi oyçokluğu ile kabul edildi. Yetki Devri hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Maddelerin oylanması sırasında söz alan CHP’li üye Önder Öztürkoğlu “Cemal Gürsel Mahallesinde meydana gelen ve bir vatandaşın feci şekilde ölmesine yol açan yangında mağdur aile için belediye olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?”  sorusunu yöneltti. Başkan Polat  soruyu, “Olay yerine gittim. Çok acı bir durumla karşılaştım. Küçük bir  ev ama 10 kişi yaşıyor. Olay, tüpün alev alması ve dışarıya çıkarılması sırasında düşmesi sonucu yangının evin içine yayılması ile başlıyor. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Meclis olarak da bir destekte bulunabiliriz.” diye yanıtladı. 

Bir sonraki toplantının1 Aralık 2015 günü yapılması kararından sonra meclis toplantısı sona erdi.

Bu arada, Battalgazi Belediye Meclisi'nin de Çarşamba günü toplanacağı bildirildi. Belediyeden toplantıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız