SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yumruğu Yedi!

A- A+ PAYLAŞ

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'da yumruklu saldırıya uğradı. Burnu kırılan ve alt dudağına dikiş atılan Berlusconi için özel doktoru, 20 gün istirahat etmesi gerektiğini söyledi.

Berlusconi saldırıdan sonra hastaneye kaldırılırken, erkek saldırgan, polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Silvio Berlusconi, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi'nin (ÖHP) Milano'nun Duomo meydanında düzenlediği miting sırasında saldırıya maruz kaldı.

Berlusconi'nin konuşmasını tamamlamasının ardından, dinleyiciler arasında bulunan bir kişinin saldırısına uğradığı bildirildi. Erkek olduğu belirtilen saldırganın Berlusconi'nin yüzüne kuvvetli bir yumruk attığı kaydedildi.

Saldırı sırasında Berlusconi'ye bir metre mesafede bulunan Savunma Bakanı Ignazio La Russa, tanık olduğu hadiseyi şöyle anlattı:

"Başbakan, saldırganın yumruğuna maruz kaldı. Saldırganın elinde de bir şey var gibiydi. Başbakanın ağzı ve burnu kanıyordu. Saldırgan hemen yakalanarak, gözaltına alındı. Olay, Başbakanın kürsüden indiği sırada meydana geldi. Polisler saldırganı gözaltına alarak linç edilmekten de kurtarmış oldular. Polis müdahale etmesiydi, oradaki insanlar saldırganı paramparça edebilirdi."

Saldırganı yakalayan güvenlik birimlerinin Başbakan Berlusconi'yi de araçla hemen miting alanından uzaklaştırarak, tedavi için Milano'daki San Raffaele hastanesine götürdükleri öğrenildi.

Miting alanında yer alan siyasi yetkililerden ve hükümetin koalisyon ortaklarından biri olan Kuzey Birliği Partisi (KBP) Genel Başkanı Umberto Bossi, "Bu, bir terör saldırısıdır. Ortalıkta bu türden canilikler yapabilecek bir sürü insan var. KBP olarak terör riskiyle mücadeleye hazırız" diye konuştu.

BERLUSCONI: İYİYİM
DOKTOR:20 GÜN İSTİRAHAT

Saldırı sonrasında San Raffaele Hastanesi'ne kaldırılan Berlusconi'nin 24 saat gözetim altında tutulacağı belirtildi. Acil serviste kontrolden geçirilen Berlusconi'nin sağlık durumunda kaygı verici durum olmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Berlusconi, acil servisteki ilk müdahalenin ardından yüzünde bir buz torbasıyla sedyeyle gözetim altında tutulacağı odaya nakli sırasında, sağlık görevlisinin elini tutarak, "İyiyim" dedi.

Başbakanın özel hekimi Alberto Zangrillo, Milano'da Berlusconi'nin gözlem altında tutulduğu San Raffaele Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, Berlusconi'nin burnunda kırık olduğunu ve alt dudağına da dikiş atıldığını belirtti.

Zangrillo, Başbakanın olaydan sonra ne kadar dinlenmesi gerekeceğine ilişkin soruyu ise "20 gün istirahat" diye yanıtladı.

Doktor, Berlusconi'nin olay nedeniyle "çok sarsılmış, şaşkın ve üzgün" olduğunu da kaydetti.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye yumruk atan 42 yaşındaki Massimo Tartaglia'nın daha önce 10 yıl psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Tartaglia'nın tedavisiyle ilgilenen psikoloğun, saldırganın gözaltında tutulduğu Milano Emniyet Müdürlüğüne çağrıldığı öğrenildi.

Güvenlik birimlerinin, Tartaglia'nın, Milano'ya bağlı Cesano Boscone beldesindeki evine baskın düzenleyip arama yaptıkları bilgisi de edinildi.

Berlusconi'ye yumruklu saldırının ardında örgütsel bir bağ olup olmadığı da araştırılıyor. Ancak güvenlik birimlerinin elindeki mevcut verilere göre, olay örgütlü bir eylem değil, akli dengesi yerinde olmayan bir şahsın eylemi gibi görünüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız