SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yumurta Atacaksanız!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi ve Malatya Barosu tarafından ortaklaşa "İnsan Hakları, Anayasa, Devlet ve Yeni Anayasa" konulu bir panel düzenlendi.

Malatya Belediyesi konferans salonunda düzenlenen panel öncesinde bir konuşma yapan Malatya Baro Başkan Vekili Av. Bayram Taşkın, "Yıllardır millete zorla giydirilen ve üzerinde tutulmaya çalışılan deli gömleğinin çıkarılma vakti gelmiştir. Millet artık bu anlamda kendi kaderini belirlemede kendisin rol sahibi olmaya karar vermiştir" dedi.

İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Sekreteri Hasan Buran ise, "Çağlar boyunca her türlü baskı, ötekileştirme ve yok satma mantığı yine insanlar tarafından insanlar üzerinde uygulanmıştır. İnsan hakları derneği kavramı da bu baskı ve yok sayma politikalarının sonucu olarak doğmuştur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi. Malatya Barosu Avukatlarından Özcan Çetin'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Yazar Doç. Dr. Vahap Coşkun ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye şube Başkanı Recep Kavuş katıldı.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, sunuma başlamadan önce, "Eğer yumurta atacaklar varsa, burada nezih arkadaşlarımız var. Onlardan ayrı bir yere geçelim, orada yumurtaları atarlar. Bittikten sonrada gelip, oturup konuşuruz. Yumurta yerine konuşmayı düşünüyorlarsa, zaten konuşma imkanları olacak. Yok değil mi öyle bir şey?" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Can, esprili sözlerinin ardından yaptığı konuşmada, "Türkiye, 1924, 1961 ve 1982 Anayasalarını gördü. Bunların hiçbiri Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşlarının Anayasaları değil. Hiçbirisine Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları katılmamış. Hiç kimsenin imzası yok. Ama devlet memurlarının imzası vardır, devlet tarafından devşirilenlerin imzası vardır, üniforma giymiş olanların imzası vardır, üniversitede cübbe giyenlerin imzası vardır, yargıda cübbe giyenlerin imzası vardır ama bizim imzamız yok. Bunlar, bizim katıldığımız Anayasalar değil. Bize ait değilse bize karşıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız