SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yumurta Skandalı 12 Ülkeye Sıçradı

0
Güncellendi - 2017-08-12 03:19:21
Yumurta Skandalı 12 Ülkeye Sıçradı
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa'da hızla yayılan Fipronil'li yumurta skandalının 12 ülkeye sıçradığı açıklandı.

Almanya Federal Tarım Bakanlığı ülke genelinde yapılan araştırmalarda, 10 milyon 700 yumurtada Fipronil maddesine rastlandığını, tüketicilerin yapılan uyarıları dikkate alarak yumurta tüketilmesi ikazı yapıldı. Almanya Tarım Bakanı Christian Schmidt zararlı böcekle mücadelede kullanılan zehrin yumurtalara kasıtlı olarak bulaştırılmış olabileceğini belirterek, suç unsuru taşıyan örgütlü eylemlerin mutlaka üzerine gidilmesi gerektiğini Fipronil'li yumurta skandalına sebebiyet verenlerin suç işlediklerini ve mutlaka cezalandırılmalarının gerektiğini dile getirdi.

Romanya, Slovakya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İsviçre, Avusturya, İsveç, İngiltere ve Lüksemburg'da Fipronil'li yumurta tespit edildiği bundan dolayı da AB bir kriz oturumu düzenleyeceği duyuruldu. AB Komisyonu'nun sağlıktan sorumlu yetkilisi Vytenis Andriukaitis, skandalın yayıldığı ülkelerin ilgili bakanlıkları ve birimleriyle bir kriz toplantısı yapılacağını skandala yönelik tüm olguların bir araya getirilerek ortak mücadele planı uygulayacaklarını açıkladı.

Fipronil, hayvanlardaki pire, bit ve keneleri yok etmesi için kullanılan bir böcek ilacı. Fipronil maddesinin tavuklar gibi insanların tüketeceği hayvanlarda kullanımı yasak. Dünya Sağlık Örgütü, Fipronil maddesini "orta derecede tehlikeli" olarak tanımlıyor ve yüksek miktarlarda tüketildiğinde böbrek, karaciğer ve tiroit bezlerine ciddi etkileri olabiliyor.

Franfurt, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız