SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yunanistan'da Şok Önlemler

A- A+ PAYLAŞ

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da şok önlemler alındı.

Başbakan ve bakanların maaşlarını dondurulurken, kamu kurumlarında çalışan yöneticilerin maaşları yarıya indirildi. Geliri 60 bin euronun üzerinde olanlara da yüzde 40 vergi uygulanacak.

Ayrıca kamuda eleman alımları durdurulurken, ayrılan 5 kişi yerine sadece 1 kişi alınacak. Borsadaki kısa vadeli kazanca da vergi getirildi.

Yunanistan'da hükümetin, bütçe açığı ve ekonomik krizin giderilmesi yönünde 3 ana noktada çaba sarf etmeyi kararlaştırdı.

HEDEF BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK

Yunan basın - yayın organlarının haberine göre, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, ekonomik önlemlerin ele alındığı kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, hükümetin öncelikli görevinin bütçe açığının kapatılması ve ekonominin kurtarılması olduğunu söyledi.

Bunlar yapılırken, en adil çözümlere gidileceğini belirten Papandreu, söz konusu çözümlerin elden geldiğince zayıf ve orta tabakayı korumaya yönelik olacaklarını belirtti.

İkinci hedefin “kalkınma” olduğunu belirten Papandreu, içinde bulunulan şartların hükümetin kalkınma cephesindeki çabasını hızlandırmasını elzem hale getirdiğini savundu.

Kalkınma için önlemlerin uygulanması yönünde “gaza basılması” gerektiği değerlendirmesinde de bulunan Başbakan, aksi takdirde krizin etkilerinin daha büyük olacağını söyledi.

Kurumsal yapılanmanın hükümetin 3. hedefi olduğunu vurgulayan Papandreu, bunun halkın rahatlamasına yönelik olduğunu ve devletten daha iyi hizmet ve yaşam standardının iyileşmesi anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız