SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yunanistan'ı Atalım, Türkiye'yi Alalım" !

A- A+ PAYLAŞ

 

Almanya'nın önde gelen haftalık haber dergilerinden Focus'ta "Yunanistan'ı Euro'dan atalım yerine Türkiye'yi alalım" başlıklı bir yoruma yer verildi.
 
Focus yazarlarından Uli Dönch imzasıyla yayımlanan makalede "Yunanistan'ın tutsağı olacağımıza Türkiye'nin ortağı olalım." ifadeleri yer aldı. Zaman'da yer alan haberde Yunanistan'ın en geç ekim ayına kadar iflas edeceğini iddia eden Dönch, Türkiye'nin Avrupa'nın kıyısında Çin kadar büyüme performansı gösterdiğini belirtti. 2005 yılından beri AB'ye giriş müzakereleri yürüten Türkiye'nin Almanya'da halen bir tarım ülkesi olarak tanındığını vurgulayan Dönch, Türkiye'nin üye pek çok ülkeden daha fazla Avrupa Para Birliği üyesi olmayı hak ettiğini kaydetti. Nüfusu yaşlanan Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacının, Türkiye'nin Avrupa'ya olan ihtiyacından daha fazla olduğunu savunan Alman yazar, Türkiye'nin muhteşem ekonomik verilere ve dünyanın her yerinde çalışabilecek eğitimli ve gayretli genç nüfusa sahip olduğuna işaret etti. Batılı ekonomi uzmanlarının Türkiye'yi 'kapımızın önündeki Çin' olarak tanımladıklarını hatırlatan dergi, Türkiye'nin uzun süre Avrupa'nın kapısında beklemeyeceğini ifade ederek, ülkenin bir an evvel kazanılması gerektiği vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız