SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yunanistan'ın Geleceği İçin İstifa Ettim"

A- A+ PAYLAŞ
Papandreu: Bundan sonra ülkenin yönetimini partiler üstü hükümet üstlenecek...
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ulusal bir birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşma sağlandığını ve bundan sonra ülkenin yönetimini partiler üstü bir hükümetin devralacağını söyledi.
 
Papandreu, devlet televizyonu NET aracılığıyla ulusa yaptığı konuşmada, ülkenin yeni yönetimini üstlenecek yeni hükümetin 26 ekim kararlarını uygulanması için çalışacağını belirtti.
 
Oluşturulacak yeni hükümetin aynı zamanda dışa karşı 'Yunanların sorumluluklarını üstenmesini bildiği konusunda da bir mesaj olacağını'' belirtti.
 
Başbakan Papandreu konuşmasının ardından istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanlığı konutuna hareket etti.
 
LİDERLER TOPLANTISINDA ANLAŞMAZLIK
Yunanistan'da, ulusal birlik hükümeti kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas başkanlığında cumhurbaşkanlığı konutunda siyasi parti liderleri düzeyinde yapılan toplantıda anlaşmazlık çıktı.
 
Toplantıya katılmak üzere konuta gelen Ortodoks Halk Partisi LAOS Başkanı Yorgo Karacaferis, toplantıyı terk etti.
 
Konuta girişinden kısa bir süre sonra sinirli bir şekilde dışarı çıkan Karacaferis, gazetecilere, ''iyi geceler'' demekle yetinerek uzaklaştı.
 
Karacaferis, daha sonra yaptığı açıklamada, konutta Papulyas'ın, Papandreu ve Samaras ile görüşme yaptığı odaya alınmayarak salonda bekletilmesine sinirlendiğini söyledi.
 
Bu arada, Yunan basın-yayın organları, Karacaferis'in yeni kurulacak hükümette Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos'un başbakan olarak yer almasına itiraz ettiği için toplantıyı terk ettiğini öne sürdü.
 
Yunan medyası, Lukas Papadimos'tan vazgeçilmesinin ardından başbakanlık için konuşulan isimlerin arasında Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos'un da bulunduğunu duyurmuştu.
 
Cumhurbaşkanlığı konutunda Papulyas, Papandreu ve Samaras arasındaki toplantı sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız