SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yunanistan'la ''Bilimsel'' İşbirliği Yapacaklar..

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edilen, "Yeni Trend Balık Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Tekniklerinin Öğrenilmesi ve Yansıtılması" projesi kapsamında, Malatya İnönü Üniversitesi'nden bir heyet Yunanistan'da araştırma ve inceleme yaptıktan sonra Malatya'ya geri döndü.

Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Malatya dışında olması nedeniyle halen rektörlüğe vekalet ettiği belirtilen rektör yardımcısı ve Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hasan Küçükbay (fotoğraftaki), yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni Trend Balık Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Tekniklerinin Öğrenilmesi ve Yansıtılması projesi tamamlandı. Bu kapsamda ben, üniversitemizden öğretim görevlileri Hasan Yazlak ve Hulusi Binbaşıoğlu iki hafta süreyle Yunanistan'ın Girit adası Heraklion şehrindeki Marine Research Araştırma Enstitüsü ve Laboratuvarı'nda araştırma ve inceleme yaparak döndük.

Proje kapsamında, özellikle su ürünleri alanında, mesleki teknik eğitimde yer alan uygulamaları gördük. Uluslararası proje ve programlar için beraber hareket etme ve işbirliği imkanı oluştu. Ayrıca Girit Üniversitesi'ndeki araştırmacılarla yapılan görüşmelerde, çeşitli bölümler için ikili proje ve program anlaşmaları yapılması ve işbirliği kararı alınmasında görüş birliğine varılmıştır" dedi.

İnönü Üniversitesi'nin AB kapsamındaki projeleri arttırarak sürdüreceğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Küçükbay, mesleki eğitim projesine önem verdiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız