SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yunus'un Düşünce İklimine Muhtacız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Yunus Emre'yi anma programı düzenlendi. Malatya Kültür ve Sanat Derneği'nin organize ettiği anma töreni İnönü Parkı'ndaki Satır Lokantası'nda gerçekleştirildi.

Yunus Emre'yi anmak üzere toplandıklarını belirten Malatya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, "Türk ve dünya edebiyatının çok önemli bir değeri olan Yunus Emre'yi anmak üzere toplandık.

Türk edebiyatının adından övgülerle söz edilen Yunus Emre, 13. yüzyılda yaşamış bir sanatkar olarak, edebiyatımızın temelini oluşturanlardan biri olmuş ve insanı değerli kılan düşünceleriyle bir dünya sanatçısı olmayı hak ederek aramızdan ayrılmıştır" dedi.

İnsanlığın Yunus Emre'nin mesajlarından büyük dersler çıkarması gerektiğini belirten Karaaslan, daha sonra şöyle konuştu:

"Türk edebiyatının adından övgülerle söz edilen sanatçısı Yunus Emre, 13. yüzyılda yaşamış bir sanatkar olarak, edebiyatımızın temelini oluşturanlardan biri olmuş ve insanı değerli kılan düşünceleriyle bir dünya sanatçısı olmayı hak ederek aramızdan ayrılmıştır.

İnsanlığın, mesajlarından büyük dersler çıkarması gereken Yunus Emre, evrensel düşünceleriyle saygı duyulması gereken ve sevgiyi hak eden insan modelini yaratmıştır. "Yaratılanı severiz yaratandan ötürü" anlayışıyla insan sevgisini mistik bir boyuta taşıyan büyük düşünür, bugün büyük bir kültür yozlaşmasıyla karşı karşıya kalan dünya insanlığına yüzyıllar öncesinden çok ciddi ve anlamlı mesajlar iletmiştir.

Görünen o ki bugün, insanoğlu, büyük şair Yunus Emre'nin insan sevgisini temele alan düşünce iklimine muhtaçtır. Hırsına yenik düşenlerin başlattığı savaşlar, masum insanlara sıkılan kurşunlar, sokaklardaki kavgalar, insanlar arasındaki hoşgörüsüzlük ve daha birçok olumsuz davranış biçimi, yaşadığımız dünyayı erozyona uğratmış; insanlık, bu felaketin altında can çekişir duruma gelmiştir.

O halde, artık, Yunus Emreleri yeniden anımsamanın ve dünyanın her bir yerinde çabucak yeşerme imkanı bulacak olan o evrensel hoşgörü ve insan sevgisi fidanlarını yeniden filizlendirmenin vaktidir.

Güzel şehrimiz Malatya, adı çirkin olaylarla anılan bir yaşam merkezi değil; Yunus Emre gibi hoşgörü tohumları eken, birbirini seven, sayan ve haklara saygı gösteren insanların yaşam merkezidir."

Konuklara çiğ köfte ikramının yapıldığı toplantı Yunus Emre'nin şiirlerinin okunmasından sonra tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız