SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yurdun Temelini Atacağız'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, ihalesi Temmuz ayında yapılan bin kişilik öğrenci yurdu ile bin kişilik sosyal tesisin temelinin bu ay içinde atılacağını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Çalık'ın sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’ın 1 Kasım 2009 tarihinde Malatya’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Malatya’daki yurtlar konusunda yapılan çalışmaları gözden geçirmek üzere Albayrak’la bir araya geldi.

1000 kişilik Yurt ve 1000 kişilik Sosyal Tesise ilişkin ihalenin 15 Temmuz 2009 tarihinde yapıldığını ve sonuçlandığını ifade eden Çalık “Yurt İhalemizin tamamlanmasının ardından sözleşmesi yapılan Yurdun temelini kasım ayı içerisinde atacağız.” dedi.

İnönü Üniversitesi bünyesinde yer alacak 1000 kişilik öğrenci yurdunun yanı sıra Arapgir İlçesinde Meslek Yüksek Okulunun açılmasından dolayı bu ilçede de yurt ihtiyacı doğduğunu belirten Öznur Çalık “Arapgir Belediye Başkanımız ve İlçemizdeki yetkililerin bize ilettikleri yurt ihtiyacı konusunu da Sayın Genel Müdürümüzle paylaştık. Yaptığımız bu girişim neticesinde Arapgir’e öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılayacak 500 kişilik bir yurdun yapılması konusunun 2010 yatırım programına alınması hususunda Genel Müdürümüzden söz aldık. Sayın Hasan Albayrak’a göstermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kasım ayında temeli atılacak 1000 kişilik yurt ve 1000 kişilik sosyal tesisle ilgili bilgiler veren Öznur Çalık 17 milyon 110 bin TL bedelle ihale edilen proje için bugüne kadar 5 milyon 810 bin TL ödenek ayrıldığını belirterek, “31 bin 671 m2’lik bir alanda inşa edilecek Yurt projesi modern bir yapı şeklinde inşa edilecek. Her blokta tek kişilik ve üç kişilik odaların yanı sıra zemin katlarda da engelli odaları bulunacak. Odalar tuvalet, duş ve lavabosu içinde inşa edilecek. Öğrenci kardeşlerimize sıhhi ve çağdaş bir yaşam imkanı sağlanacak. Eğitime atfettiğimiz önem doğrultusunda önümüzdeki birkaç yıl içerisinde öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları sorunlarını kesin çözüme kavuşturacağız.” dedi."

Bu arada idari soruşturma için Valiliğin, adli soruşturma için de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haberdar edildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız