SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüreklere Gömülecek...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:02:36
Yüreklere Gömülecek...
A- A+ PAYLAŞ

Usta aktör Tuncel Kurtiz dün evinde kahvaltı yaparken düştü ve başını duvara çarparak yaşamını yitirdi. Sanatçının ani ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı. TV ve internet siteleri haberi “flaş” olarak duyurdu. Haber sosyal medyada TT oldu. Bu büyük ilgi, sanatçının “Ezel” dizisinde canlandırdığı “Ramiz Dayı” karakterindeki, “Herkes ölür yeğen, kimi toprağa gömülür kimi yüreğe” repliğini hatırlattı. Usta oyuncu için bugün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. Sanatçının cenazesi ise vasiyeti üzerine yarın Balıkesir’in Güre Beldesi’ne bağlı Tahtakuşlar Köyü’nde toprağa verilecek.

SİNEMA ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz (77), dün Beşiktaş’taki evinde yaşamını yitirdi. Sabah spordan döndükten sonra kahvaltı masasına oturan Kurtiz, oturduğu sandalyeden düşerek kafasını duvara çarptı. Bu sırada dışarıda olan eşi Menend Kurtiz, eve geldiğinde oyuncunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Menend Kurtiz’in çığlıkları üzerine apartman görevlisi ve komşuları eve koştu. Durum hemen 112 Acil Servis’e bildirildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Kurtiz’in vefat ettiğini belirledi. Kurtiz’in komşularından Fikri Elgüzel, “Kapıcı gelip haber verdi. Birlikte içeriye girdik. Kahvaltı yaparken sol tarafa düşmüş, kafasını da duvara vurmuş. Kalp krizi mi bilemiyorum. Sonra 155 Polis İmdat’ı aradık. Kapıcının hanımı, sabah 07.30’da Kurtiz’in 

bahçede spor yaptığını gördüğünü söyledi. Evde tekmiş, hanımı dışarıdaymış, eve dönünce görmüş” dedi. Polis ve sağlık ekipleri ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Koç, evde ve cenaze üzerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Kurtiz’in cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.  

DENİZE NAZIR YER…

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçı için Çamlıbel köyü mezarlığında çok daha uygun bir yer ayarlandığını, Kurtiz’in buraya defnedileceğini söyledi. “Yol kıyısında, denize nazır, gelip geçenin ayak seslerini duyabileceği bir yer ayarladık”. Başkan Saka, vasiyetin neden yerine getirilemediğiyle ilgili ise pek konuşmak istemese de sonunda şöyle dedi: “Tahtakuşlar Alevi köyü. Muhtar, ihtiyarlara sormuş, uygun görülmemiş.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız