SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yürekliler!. Yüreksizler!.''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Kocaelispor maçından önce TV Malatya'nın Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'a yaptığı röportajda, transferler, kulübün durumu, destek alıp almadığı ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu.

Karadağ'a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Soru: Taraftar desteğine diğer maçlara oranla daha mı fazla ihtiyaç olduğu biz zaman size göre?

-“Türkiye’de bu tip olaylar zaman zaman yaşanıyor.Ali Cengiz oyunları yapılıyor.Bundan önceki maçlarda yaşadık, İftar saatine maç almalar, saat değişiklikleri, maç yayınları…Bu tür sıkıntılar yaşadık.İnşallah bundan sonra bu tip olaylar yaşanmaz.Yayın olsun olmasın, o taraftarın orada olması lazım. Biz taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü hedefi olan bir takımın arkasında taraftarının olması şart. Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyespor düşüşe geçtiyse bunun en büyük sebebi taraftar eksikliğidir. Taraftar iteleyici bir güçtür. Malatya halkından ricam.. Olabilir yenilebiliriz de. Yenilgiyi de hoş karşılamaları.. Burda kendi taraftarımızın yapması gereken önemli noktalar var. Bunun başında verilen zamansız tepkiler.Bu takım yener, yenilir berabere kalır. Bunlar futbolun doğasında var.İç sahada oynadığımız maçlarda rakiplerimizin bir çoğu 11 kişi defans yaptılar. Sahada yapılacak pek fazla şey kalmıyor. Futbolcular bu durumlarda yan pas yaptıkları zaman tribünlerde “mırıldanmalar” başlıyor. O anlayış futbolcularımızı olumsuz etkiliyor. Tepki verdiğin futbolcudan verim bekleyemezsin. Bu tür maçlarda kapanan takımlara karşı, takım ve taraftar olarak sabırlı olmalıyız. Çünkü o kalabalığı sabırla aşarsın. Neredeyse 21 futbolcu yarı alanda mücadele ederken sıkıntı artıyor. O andaki sorunları sabırla aşabilirsin. Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız maçta şansızlık peşimiz bırakmadı. Kaleciden dönüyor, direkten dönüyor. Çünkü kalenin içi adam dolu. Direkten dönen toplar kalecinin çıkardığı toplar ve kaçan akıl almaz gollük pozisyonlar o gün mağlubiyeti getirdi. Böylesine maçları güzel sonuçlarla kapatmak için oynayacağız bunu aşmak için herkesin sabırlı olması lazım.”

Soru: Transferde nasıl bir yol izliyorsunuz.Anlaştığınız futbolcu var mı?

-“(Gülerek ) Şimdi kaç tane futbolcu ile anlaştığınızdan öte kaç paranız var diye sorun. Futbolcu transfer etmek bütçe meselesidir. Kendi bütçemize göre eksik mevkilere takviye yapacağız. Kadroyu dağıtmadan ve de takım iskeletini fazla bozmadan akıllı transferler yaparak zorlu ikinci yarı maratonuna girmek istiyoruz . Aşırı transfer yapmayacağız. Takımın iskeletini bozmayacağız. İki futbolcumuzu göndermiştik. ( Kadro dışı kalan Celil ve Şenol ) Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda görüştüğümüz 1- 2 futbolcu var. Şimdi takımlarda boşa çıkmış adam aldığın zaman bazı tedirginlikler oluşuyor. ‘İyi futbolcuydu niye takımından ayrıldı.’ gibi…Yararlı bir futbolcuyu transfer etmek içinde 700-800 milyar arası parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Orta yolu bulacağız. İkinci yarı içinde ayrı bir bütçe yapıyoruz. Bütçemizi ikiye katladık. Karşında mücadele verdiğin rakipler kolay takımlar değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi arkasında koskoca belediyeyi almış. Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir belediye böyle bir takıma arka çıkmamıştı. Bizzat belediye başkanı ilgileniyor. Bana gelen bir bilgi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan Fenerbahçeyi sormuyor, direk İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un durumu soruyormuş. Kasımpaşa keza yine aldığı destekler belli. Diyarbakırspor’da Başkan Vali Yardımcısı. Bir tarafta Belediye bir tarafta Devlet…Bu takımların imkanları bizden çok geniş. Cenab-ı Allah bize yardım etsin, işimiz çok zor. Bizde maddi sorunları çözmek için gece gündüz çalışıyoruz."

Soru: Dış transferde anlaşılan futbolcu varmı?

-“İstanbul’da Aziz Yeniay Başkanımızın (K.Çekmece Belediye Başkanı- Malatyalı) ‘Siyasette 2 saat uzun süre’ diye bir sözü var.Futbolda da böyle aslında.1- 2 saat uzun bir süredir. Anlaşıyorsun bakıyorsun olmadı, anlaşmıyorsun bakıyorsun oldu. Bitti dediğin futbolcu gelmiyor, olmayacak dediğin futbolcu gelip imza atıyor. Şu anda belli olan bir gelişme yok”

Soru “3 Büyüklerden takip edilen futbolcu var mı? İsmail Kartal’ın eski Fenerbahçe olmasından dolayı bu takımdan futbolcu gelecek söylentileri var. Nasıl bakıyorsunuz?

-“(Gülerek) Fenerbahçe’den Alex’i istedik, verirlerse alacağız!.. Fenerbahçe’nin bu yıl dar bir kadrosu var. Gürhan ve Mahmut Hanefi vardı sezon başında bazı takımlara gittiler onlar olabilirdi. Şu anki mevcut kadroları çok dar. Can’ı istedik olma imkanı çok düşük bekliyoruz. İnşallah verirler. Sadece Fenerbahçe’den değil diğer büyük takımlardan da istedik. Bizim tüm takımlarla ilişkimiz çok iyi.Galatasaray’da Adnan Sezgin Malatya’lı iyi bir insan. Kendisiyle sürekli görüşüyoruz. Beşiktaş’la yine yakın ilişkilerimiz var. İyi adamlarını vermezler, verecekleri de bize yaramaz. Sezon başında istemiştik, bize 3 futbolcu sundular, biri Diyarbakır’da oynayan Malatya’lı Nail…Bu futbolcu Diyarbakır’da kısa süre oynadı. Boştaki adam boş adamdır. Tabiki hepsi için geçerli olmayacak bir söz bu ama, yüzde 90’ı böyledir. İyi futbolcu boşa çıkmaz.”

Soru: Hangi mevkilere takviye yapacaksınız?

-“Mevkilerimiz belli, herkes biliyor. Kadromuzu bozmadan adam alacağız. Gerekirse hiçbir futbolcumuzu göndermemeyi düşünüyoruz. Tabiki hocamızın fikri ile hareket edeceğiz. Devre arasında çok dikkatli olmak zorundayız. Takımı bozduğunuz anda toparlanma süresi çok az. Bunun için çok aklı adımlar atacağız. Sıfır hata ile en az hata ile ikinci yarıya girmek durumundayız”

Soru: 15 Aralık’ta İstanbul’da yapacağınız Malatyaspor Destek Gecesi için ne tür çalışmalar var?

-“Malatya insanından bol bol nasihat alırız, para alamazsınız. Hiç bir zaman para almayı beceremeyiz. Yine öyle bir dönem yaşıyoruz. İnşallah katılım fazla olur. Nasihat alıyoruz. Bakın, Rabbim nasip eder, bu ligi alnımızın akıyla bitirip Süper 1.Futbol Ligine yükselirsek birkaç insana mesajım olacak. Çünkü bazı insanlar bırakın gelmeyi, Malatyaspor’a randevu bile vermiyorlar. İşte bazıları çıkıp ‘Takım 2.Lige düştü ne yapalım’ diyorlar. Kardeş bu takım 2.Lige düştü diye çöpe mi atalım? Bazı değerli sevgili Malatyalılar!.. Yeri geldiği zaman hepsinin ismini açıklayacağım. Her zaman da açıklarım bunları. Kimseye diyet borcum yok. Bazılarının laf cambazlığından, laf kalabalığından başka.. . Gerçi Malatyaspor’a değil, Malatya’ya faydaları yoktur. Sadece Malatyaspor için değil, Malatya’nın Amatör’üne katkı versinler, Malatya’ya iş imkanları sağlasınlar.. Malatyaspor’un adından ürken insanlar var. Ama bunun yanında gerçekten yüreğini ortaya koyan, yönetimin dışında bize katkı sağlayan insanlar.Yürekli ve yüreksizleri yeri geldiği zaman açıklayacağım. Rabbim bize nasip eder, şu takım Süper Lige çıksın, çıktıktan sonra bazı insanlara söyleyeceğim birkaç kelime var!“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız