SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yurt Dışından Darbe İçin Malatya'ya Gelmiş

0
Güncellendi - 2016-07-30 05:53:48
Yurt Dışından Darbe İçin Malatya'ya Gelmiş
A- A+ PAYLAŞ

  • Darbe girişimi sırasında kışlaya girerken vurulan ZPT'ci Yarbay Berlin'de görevliymiş!.

Darbe girişimi sırasında 16 Temmuz Cumartesi günü, Altay Kışlası'ndan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ile 2. Ordu Karargahı'ndaki darbecilere destek için gitmek isteyen ve kışla girişinde vurularak yaralanan Yarbay Ahmet Üçbudak'ın, bu kalkışma için görevli olduğu Almanya'nın Berlin şehrinden Malatya'ya geldiği anlaşıldı.

16 Temmuz Cumartesi günü Altay Kışlası'ndan çıkan ve daha sonra 1'i yolda polisçe durdurulup ele geçen ZPT'lerden engellenemeyen diğeri ile 2. Ordu Karargahı'na doğru devam eden ve polislerin dur ihtarına uymayan Yarbay Ahmet Üçbudak’ın ZPT ile araçların üzerinden geçerek, sağa sola ateş açmıştı. Üçbudak, ZPT ile 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nın duvarına çarptıktan sonra kışlaya kaçmak isterken, polis tarafından vurularak, etkisiz hale getirilmişti. Kara Kuvvetleri'nden ihraç edilen 726 kişilik subay listesinde 655'inci sırada yeralan Üçbudak, hastanedeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Daha önce 2. Ordu Karargahı'nda görevli olduğu ve son olarak Türkiye'nin Almanya'nın Berlin kentindeki büyükelçiliğinde Silahlı Kuvvetler Ataşesi olarak görev yaptığı belirlenen Yarbay Üçbudak'ın, kalkışma girişiminde Ankara ve İstanbul'da yakalanan bazı subaylar gibi, yurt dışı görevinden izinli olarak gelip katıldığı anlaşıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

KAÇAN ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICISI'NIN (ZPT) KARARGAH DUVARINA ÇARPARAK DURABİLDİ. (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

yarbay

YARBAY_ASKERİ-ATEŞE_1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız