SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yurt Kapasitesi Artırılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:26:10
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrenci yurt kapasitesinin artırılması için çalışma başlatıldığı, ilde halen 4 bin 500 olan yatak kapasitesinin 7 bine yükseltileceği, bunun öğrencilerin çeşitli gruplara ait ev ve yurtlarda kalmasına karşı önlem olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak AKP İl Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Malatya’da cemaat evlerine karşı yurt seferberliği başladı

Malatya’da üniversite öğrencilerini cemaat evlerinden kurtarmak için büyük bir yurt seferberliği başlatıldı. Yurtların kapasitesi 7 bine çıkacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Paralel yapının okullarından ve dershanelerinden çocuklarınızı alın" çağrısının ardından, cemaat evlerine yönelik çalışmalar da hızlandırılıyor. AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Malatya’da YURTKUR'a bağlı yurtlarda 4 bin 500 olan yatak kapasitesinin 7 bine yükseltileceğini belirtti. Malatya’ya toplamda 2 bin 400 yatak kapasiteli yeni yurt binalarının hükümetin yatırım programına alındığını söyleyen Tüfenkci, ilk etapta Battalgazi, Akçadağ ve Pütürge ilçelerinde yurt inşaatlarının yapımına başlanılacağını belirtti.

Tüfenkci, Pütürge ilçesine 5 milyon 735 bin lira harcama yapılarak 200 öğrenci kapasiteli yurt binası ile 12 derslikli bir ilköğretim okul binasının da yapılacağını ve il merkezindeki 500 öğrenci kapasiteli uygun bir binanın da 15 yıllığına kiralanması noktasında çalışmalarda bulunduklarını kaydetti."

ARŞİV FOTO: Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız