SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yurt Sorunu İçin Yeni Proje Üzerinde Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-23 18:39:55
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Malatya’da 5 bin olan Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurt kapasitesini bin kişi daha artırdıklarını söyleyerek, “Gençlik ve Spor Bakanımız, Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Kredi Yurtlar Genel Müdürümüzün desteği ile iki özel yurdu kiraladık ve kız öğrenciler için bin kişilik ilave kapasite oluşturduk” dedi.

FETÖ/PDY gibi yapılara kaptırmamak için..

Üniversite kayıtlarının ardından karşılaşılan sorunların başında kalacak yer konusunun geldiğini hatırlatan Vali Toprak “Devletimizin görevi, yurt talep eden öğrencilere yurt tahsis etmektir.  Çocuklarımızın kalacağı yurt ortamını hazırlayamazsak FETÖ/PDY’de olduğu gibi ruhlarını, benliklerini satın alacak,  kişiliklerini yok edecek, geleceklerini karartacak şekilde yanlış yapılarla irtibat kurabilirler. Devletimiz bu noktada yurt talebinde olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi.

Vali Toprak, Malatya’da KYK bünyesindeki yurt kapasitesinin 5 bin olduğunu ve bu sene yedekte bekleyen 1000 kız öğrenci için bina kiralamak suretiyle ek kapasite oluşturduklarını belirterek “Gençlik Spor Bakanımız, Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Kredi Yurtlar Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Onların desteği ile Malatya’da iki tane yurt kiralandı.   İlave kapasite artışı ile bin kişilik bir kapasite oluşturuyoruz. Kız öğrencilerimizin yurt ihtiyacını karşılayacağız.  1000 kişilik kız öğrenci yurdunu kiralamak suretiyle devreye sokmuş oluyoruz. Zaten üniversitenin içerisinde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı yurdun inşaatı devam ediyor.  Bunun dışında devlet olarak bu sorunu çözmek için arayışlarımız devam ediyor. Yapımı devam eden yurdun dışında yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyi bu sene olmasa da seneye kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üniversite öğrencileri ile ilgili yurt sıkıntılarını çözeceğiz. Devletimizden yurt talep eden öğrencilerimize, devletimizin görevi yurt tahsis edebilmektir.  Ortamı hazırlayabilmektir. Çocuklarımızın kalacağı yurt ortamı hazırlayamazsak, onlar da başka anlayış içerisinde ruhlarını benliklerini satın alacak,  kişiliklerini yok edecek,  geleceklerini karartacak şekilde FETÖ PDY’de olduğu gibi yanlış yapılarla irtibat kurabilirler” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • KAMIL (7 yıl önce)
    Malatya ya gercekten yeni valimiz cok sey katti darbede yaklasimlari sonra alevi yurttaslarimiza karsi yapilan kışkirtmayi önlemesi gercekten adam gibi adam
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent AKBULUT (7 yıl önce)
    Keşke yıllar önce bu sorunu görmüş olsaydınızda yüzlerce öğrenciyi parasızlıktan yersizlikten cemaat fetö gibi yapıların kucağına itmeseydiniz. Okul kontenjanlarının artırılarak aynı oranda yurt yapılmaması sadece fetö ye yaradı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Yıllardır yurt yapmayarak gençleri bu örgütlerin kucağına attılar. Muhalefet partileri meclis kürsüsünden yıllarca bu konuyu dile getirdiler. Ancak o vakitler malum örgüt ile kanka oldukları için kulaklarını tıkadılar. Şimdi akılları başlarına gelmiş. Ancak ülke yangın yeri. Devlet kurumları yap boz tahtasına dönüştürülür ve hak etmeyen yöneticilere teslim edilirse 90 yıllık cumhuriyet bir gecede yerle bir edilme durumuna gelir.
    0
    0
    Yanıtla