SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yurt Sözü de Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir İlçesi Sürgü Beldesi’nde Devlet- Vatandaş işbirliği ile yaptırılan Sürgü Dursun Şahin İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açıldı. İşadamı Orhan Şahin, doğduğu, okumayı öğrendi, ilk diplomasını aldığı Sürgü’ye babası adına bu ilköğretim okulunu armağan ettiğini söyledi.

Nisan 2006 yılında başlatılan “ Eğitime % 100 Destek Kampanyası” kapsamında yaptırılan okulda 12 dershaneliğin yanı sıra 230 öğrenci, kütüphane, öğretmen ve müdür odaları, toplantı odası ve bahçesinde basketbol ve voleybol sahası bulunuyor.

Sürgü Dursun Şahin İlköğretim Okulu açılış törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Akay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, Sürgü Belediye Başkanı Ahmet Gülhaş, Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Şahin Ailesi, siyasi parti temsilcileri, daire başkanları ile çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.

Okul açılış töreninde ilk konuşmayı Sürgü Belediye Başkanı Ahmet Gülhaş yaptı. Gülhaş, eğitimin önemine değinerek, “ Vatandaş ve devlet işbirliği ile yapılan Sürgü Dursun Şahin İlköğretim Okulu’muz bir örnek teşkil etmektedir.12 derslik bir okulun öğrencilere eğitim noktasında iyi şeyler katacaktır. Beldemiz eğitim kapsamında gün geçtikçe ilerlemektedir. Sayın Orhan Şahin gibi işadamlarımızın sayesinde bu daha da kolaylaşacaktır. Kendisine ve Şahin Ailesine halkım adına teşekkür ediyorum. Beldemizde bir de Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Ancak kız ve erkek öğrenci yurduna ihtiyacımız var”diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mahmut Berk’te Sürgü Beldesi’nin yeni bir eğitim binasına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Berk, “Eğitim sevdalısı iş adamımız Orhan Şahin, % 51 oranla okulumuzun yapılmasına katkı sağlamıştır. Ülkemiz eğitim oranında dünya ülkeleriyle yarışır hale gelmiştir. Sayın Başbakanımızın “ Eğitime % 100 Destek Kampanyası” aslında gönülden destek vermesi anlamına gelmektedir. Eğitim gibi hayali konularda çok şey yapmalıyız”dedi.

“BU OKUL NESİLLER BOYUNCA BABAMIN ADIYLA YAŞAYACAK”
Memleketi Sürgü Beldesi’nde ilköğretim okulu eksikliğini gören ve beldenin kalkınması yönünde eğitime Dursun Şahin İlköğretim Okulu ile destek verdiklerini açıklayan İş adamı Orhan Şahin, okumayı öğrendiği ve ilk diplomasını aldığı Sürgü’de nesiller boyunca babası adıyla yaşayacak bir okul yaptırmanın gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Orhan Şahin, “Sürgü hayatımda önemli bir yere sahiptir. Burada doğdum, okuma yazma burada öğrendim ve ilk diplomamı burada aldım. İnsanların sevildiği sayıldığı ve daha birçok manevi hazlar aldığı yer ebetteki yuvasıdır. İşte Sürgü’de benim ve Şahin Ailesi için 3 nesildir yuva olmuştur. Yaşayacağımız tek bir hayat vardır. Hayatta geride bırakacağımız tek miras insanlık ve toplum adına yaptığımız hizmet ve yardımlar ve bırakılan eserlerdir. Bizde bu ilköğretim okulunu kendi yuvamız bırakacağımız bir eser olarak gördük. Bu anlamda sayın milletvekilim Mevlüt Aslanoğlu, depremde zarar gören eski ilkokulun yerine yeni bir okul projesinden bahsettiğinde hiç tereddüt etmeden gönüllü oldum. Amacım beni yetiştiren bölgeye hizmet ve sürgüyü çok seven ve senelerce sağlık hizmeti vermiş olan babam Dursun Şahin, isminin okul ile nesillerce sevgiyle anılması ve yaşatılmasıdır. Sayın Valimize eğitime verdikleri destek dolayı teşekkür ediyorum”ifadesini kullandı.

Kendi adına oğlu tarafından okul yaptırılan Dursun Şahin de şunları söyledi:

“Ben bugün yıllardır hayalimde yaşattığım özlemimin mutluluk ve heyecanı içindeyim. Allah herkese bu mutluluğu nasip eylesin. Bir haftadır Sürgü’deyim, Sürgülü hemşerilerim beni yürekten ve candan tebrik ediyorlar, sevgi ve sevinçlerini yüzlerinden okuyorum. Eğitim tüm başarıların be teknolojinin temel taşıdır. O da öğretim kuruluşlarının kapısından geçer. Biz şahin ailesi olarak, eğitime gönül vermiş aileyiz. Adeta eğitim sevdalısıyız. Öncülüğümüzü amcam oğlu Muammer Şahin Bey yaptı”dedi

“BU TABLO BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI”
Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Akay’da Şahin Aliesi’nin bu örnek davranışı karşısında çok duygulandığını ifade etti. Akay, “Bende bu okulda mezun olacak öğrencilerin gelecekte çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum”dedi.

Malatya CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, Nisan 2006 yılında temeli atılan Sürgün Dursun Şahin İlköğretim Okulu’nun önce 8 derslik olduğunu daha sonra 12 derslik olarak değiştirildiğini söyledi.

Aslanoğlu, “Bu okulun yapımında Sayın Orhan Şahin’e projeyi sundum. Kendileri de gayet sıcak baktı. Çünkü kendiside Sürgü’lüydü. Ancak kendisi şen büyük heyecanı ve sevinci bu özel günde yaşama fırsatını buldu. Okulumuz öğrencilerin eğitimine açıldı. Ancak Orhan Şahin’den bir talebimiz daha olacak. Öğrencilerimize akıllı tahta istiyoruz. Sürgü Malatya’mızın güzel bir beldesi, burada bir Meslek Yüksek Okulumuz bulunmaktadır. Yalnız öğrencilerin yurt sıkıntısı var”şeklinde konuştu.

“ BEN BU OKULU ERDEM ABİDESİ OLARAK GÖRÜYORUM”
Okul açılış töreninde Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin önemini vurgularken, işadamlarına ve hayırseverlere eğitime katkı için çağrıda bulundu. Vali Daşöz, “ Bugün burada büyük bir günü yaşıyoruz. Burayı büyük kılan eserin büyüklüğüdür. Temel atma törenini daha dün gibi hatırlıyorum. Sürgü Dursun Şahin İlköğretim Okulu’nun yapılmasında katkı sağlayan Şahin Ailesi’ne teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Vali Daşöz, her konuşmasında önemle yer verdiği Japonların eğitime verdikleri önemi bir kez daha yeniledi. Vali Daşöz, “Japonya dünyanın 2’nci büyük ekonomisine sahip bir ülke ancak, söz konusu eğitim olunca birinci durumdadır. Ben bu okulun Erdem abidesi olarak görüyorum. Burada yapılan güzel temenniler ve sözler çok önemlidir. Hep aynı kişilerden aynı şeyleri istemenin gereği yoktur. Herkes gücünün yettiği oranda bu seferberliğe katılmalıdır”dedi. Konuşmaların ardından plaket teslim törenine geçildi. Vali Halil İbrahim Daşöz, Şahin Ailesi’ni eğitime gönülden destek verdikleri için plaketle ödüllendirdi.

Dursun Şahin İlköğretim Okulu’nun açılışını Vali Daşöz, Şahin ailesi ile birlikte yaptı. Vali Halil İbrahim Daşöz, okulu gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Daşöz, daha sonra gezdiği sınıfın tahtasına “Dursun ve Orhan Şahin’i çok seviyoruz. Çünkü onlar geleceğimiz adına çok büyük işler yaptılar ve yapıyorlar” şeklinde cümlelere yer verdi.

Beldede daha önce prefabrik binalarda eğitim gören öğrenciler artık yeni yapılan okullarında eğitimlerini sürdürecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız