SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yurtlar ve Huzurevi İhalesi İptal

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Yuvası, Kız ve Erkek Yetiştirme Yurtları ile Huzurevi’nin, 2 ay süreli temizlik işlerinin ihalesi iptal edildi.

İl Müdürü Vekili Dr. Suat Yalçınsoy, ihalelerle ilgili olarak hazırlanan idari şartname ile teknik şartname arasındaki bir farklılık nedeniyle, komisyonun ihaleyi iptal ettiğini bildirdi. Şartnamelerdeki farklılıklarla ilgili hatayı yapan görevliler hakkında gereken işlemin yapılacağını belirten Dr. Yalçınsoy, son ihaleye davet edilmeyen bir firmanın, ihaleye davet edilen 3 firmanın sahiplerinin aynı kişiler olduğu yolundaki iddialarıyla ilgili olarak da, “Esas ihale Ocak ayında tüm isteklilere açık. Şartlar kurallar herkese eşit. Bu iki aylık kısa süre için yapıldığı için, teklif gönderilirken, yine ana ihaleyle ilgili şartları karşılayacak firmalara gönderildi. Sağlık Bakanlığı’nın ilaçlama izin belgesine sahip firmalara teklif göndermeyi uygun gördük, bu iki ay için. Bu firmaların listeleri de Sağlık Bakanlığı’nın internet listesinde vardır. Malatya adresli olan 3 tane firma vardı, onlara gönderilmiştir. Firmaların sahipleri farklı, adresleri benzer gözüküyor. Bu firmaların bakanlıktan ilaçlama izin belgeleri var. Asıl ihalede, bu koşulları başka şehirlerde de karşılayan firmalar çıkabilir. Ortak girişimler oluşabilir. Pazarlık usulü ihalede kimlere davetiye gönderileceği tasarrufumuzdadır.”dedi.

Bu arada, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda ortaya çıkarılan “işkence ve şiddet” olayının ardından, idari tasarruf doğrultusunda açığa alınan, daha sonra da haklarında Adli Soruşturma da başlatılan, Sosyal Hizmetler eski il müdürü Yakup Güler’in Edirne’nin Uzunköprü ilçesine, Yuva Müdürü Niyazi Yıldız’ın ise Siirt’e öğretmen olarak atandıkları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız