SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yurtta Yemek Protestosu

0
Güncellendi - 2017-03-27 04:22:12
Yurtta Yemek Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da üniversite öğrencilerinin kaldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu erkek öğrenci yurdunda yemekhanede çıkan yemeklere tepki gösteren öğrenciler, eylem yaptı.

Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi'nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Battalgazi Yurt Müdürlüğü bünyesindeki erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, gece saatlerinde yurt bahçesine çıkarak eylem yaptı. Yurt yemekhanesinde çıkan yemekleri protesto eden öğrenciler ‘yönetim istifa’ sloganları atarak uzun süre eylem yaptı. Polis ekipleri de bölgeye gelirken, öğrencilerin yurt dışına çıkmalarına izin verilmedi.

Yurt yönetiminin uzun süren ikna çalışmaları karşısında ikna olmayan öğrencilere, binada bulunan öğrenciler de camlardan alkış tutarak destek verdi.

Öğrenciler bir süredir yemek ve temizlik konularında sorunlar yaşadıklarını belirterek, yurt yönetimine sorunların iletilmesine rağmen çözüm üretilmediğini savundular. Polis ekiplerinin de ikna etmeye çalıştığı yüzlerce öğrenci gece yarısından sonra eylemlerine son vererek yurda girdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Abuzer Toprak (7 yıl önce)
    Kimse bu öğrencileri yurda zorla sokmadı.. Özel yemek yemek isteyenler için restaurantlar çok. Ben yemeklerin kalitesinin düşük olduğuna inanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Durumunda olsa öğrenciler zaten o yurda gitmezdi Damdan düşmeyen düşenin halinden anlamaz Böyle bir yurtta hiç kaldınız mı o yemekten bir kere olsun yediniz mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz ya hiç üniversite okumadınız ya da babanız çok zengin.O çocukların imkanı orsa zaten orda kalıp yemek yemezler.Son dönemde Malatyada öğrencilerin kalacağı bir çok yer yapılıyor.Üniversite yolu üzerinde,Malet'in olduğu yerde.Öğrenciler için alternatifler çoğalacak yakın bir zamanda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gidip o yemek denen rezaleti yedin mi Abuzer. İşkembeden atmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (7 yıl önce)
    Doğruysa; hala Türkiye'de birşeyler değişmemiş 1988-1992 yılları arasında Elazığ Fırat üniversitesi yurdunda kaldığımda yemeklerden ve temizlikten biz de memnun değildik, kime şikayet edeceğimizi bilemezdik. Hiç unutamadığım bir Ramazan sahurunda imsaktan 3 saat önce verdikleri menüde güya etli patates yemeği vardı. Tabldota koyduğu gibi yağı donar, içinde et namına birşeye rastlamazdınız. Yemeği yapanlar acaba sahurlarını nasıl yapıyor diye merak edip; yurdun yan tarafındaki bahçeden bodrum kattaki yemekhaneyi görebileceğimiz pencereden baktığımızda 9-10 personel sac kavurma ile sahur yapıyordu. Öğrenciye devlettin hak olarak verdiği barınma ve yemek hakkını kimse kendi hayrıymış gibi görmemeli veya çalmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende Elazığda okudum.Yurta kaldığmız dönemde yemekler çok kötüydü.Kantinde tost yaptırmak bile rica minnetle oluyordu.Ürünlerin çoğuda piyasada çok görmediğimiz markalardan olurdu.Bahsettğim yıllar 2007-2010 arası
    0
    0
    Yanıtla
  • attila (7 yıl önce)
    ŞU İŞİ ADAM GİBİ YAPIN YETER ARTIK ! MALATYAYA DAHA FAZLA YURT AÇIN PARA MI YOK SANKİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Abizer (7 yıl önce)
    İllaki yandaş birine vermişlerdi yemek işini anlıyorum sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    Birde erzincan kyk yurdunda çıkan yemekleri görseler..geleceğin garantisi öğrencilerimiz sahipsiz..Aslında yurtta çıkan yemekten bir tabak bakanın,valinin önüne koyacaksın ye diyeceksin bakalım yiyecekmi?İnanmazsanız haber vermeden bir öğrenci gibi gidin bir deneyin..Çocuklar şikayet etmeye yurttan atılırım korkusuyla ses te çıkaramıyorlar..Allah yardımcıları olsun..İnşallah düzeltilir.
    0
    0
    Yanıtla