SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yusuf Bebek Öldü Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da doğumu sırasında ve sonrasında verilen sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler nedeniyle yüzde 92 oranında özürlü kaldığı iddia edilen 3 yaşındaki Yusuf bebeğin ölümünden sonra, kusurlu olduğu ileri sürülen sağlık görevlilerine soruşturma izni verilen mahkemenin gerekçeli kararı çıktı.

Malatya'da inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Sabhattin Çoban'ın, son çocuğu olan 3 yaşındaki Yusuf, 2007 yılında Ramazan Bayramı'nın 1. günü dünyaya geldi. Yusuf bebeğin Malatya Devlet Hastanesi'ndeki doğumu sorunlu geçince, sakat kaldı, bunun üzerine, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından da sürekli geçerli olmak üzere yüzde 92 oranında özürlü olduğuna dair rapor verildi. Yusuf bebeğin, gözleri görmüyor, el ve kolları ile başını tutamıyordu. Yusuf bebek, geçtiğimiz
16 Kasım 2009 günü solunum yetmezliği sonucunda hayatını kaybetmişti.

ÖMRÜ ADLİ TIP KURUMU'NA GÖTÜRÜLMEYE YETMEMİŞTİ
Yusuf bebek için babasının başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda, Malatya İdare Mahkemesi Yusuf bebeğin Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, muayene edilmesi ile ilgili olarak verdiği karar, Yusuf bebek öldüğü için gerçekleştirilememişti.

Malatya İdare Mahkemesi, 2 Eylül 2009 tarihli verdiği ara kararında, Yusuf bebeğin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini kararlaştırarak, özürlü olarak doğumunda idarenin doğum ameliyatında kusuru bulunup bulunmadığı, sakatlık iye doğum işlemi arasında illiyet bağı bulunup bulunmadığı, Çocuğun doğum dışı başka etkenlerden dolayı böyle bir rahatsızlığı uğramış olup olamayacağının araştırılarak Sağlık Kurulu Raporu'nun mahkemeye gönderilmesini talep etmişti. Ancak, Yusuf bebeğin ömrü, Adli Tıp Kurumu'na gönderilmeye yetmemişti.

MAHKEMENİN GEREKÇELİ KARARI ÖLÜMÜNDEN SONRA ÇIKTI
Malatya İdare Mahkemesi'nin 16 Ekim 2009 tarihinde verdiği ve gerekçesi ancak Yusuf bebeğin ölümünden sonra çıkan kararda ise Yusuf bebeğin doğumunda sakat kalmasına neden oldukları iddia edilen Dr. İ.Y., Dr. Ö.N. ile ebeler A.İ., G.Ü. ve Z.E. hakkında soruşturma izni verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız