SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yuva Davasına Erteleme

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 bakıcı kadının, yetiştirme yuvasındaki çocuklara şiddet uyguladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları dava, olayın montajsız görüntüleri mahkemeye gönderilmediği için sürekli erteleniyor.

Malatya 0-6 yaş grubundaki çocukların barındığı Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntülerinin 25 Ekim 2005 tarihinde yayınlanmasının ardından, çocuklara eziyet yaptıkları iddiasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan M.A. (34), Y.G. (37), N.D. (48), E.B. (42), N.T. (47), Ş.S. (46), M.G. (31), İ.Y. (39), F.İ. (52), Y.K. (25), V.G. (32) ve F.Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmaya bakıcı kadınlar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, mağdur avukatları, sanık avukatları ve Cumhuriyet Savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, "Görüntüleri yayınlayan programın bağlı olduğu şirketin internet üzerinden elde edilen telefon ve faks numaralarını Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmesi suretiyle buradan söz konusu olayla ilgili çekilmiş kasetin ham görüntülerinin mahkememize gönderilmesi hususunda yazılan müzekkere cevabının beklenmesine, bu nedenle yargılamanın ertelenmesine oy birliği ile karar verildi" şeklinde ara kararı vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Aralık 2006 tarihindeki duruşmada sanık avukatlarının talebi ile gündeme gelen olayın ham görüntüleri aradan geçen 2 yıllık yargılama sürecinde mahkemeye sunulamadı. Olayın ham görüntülerinin mahkemeye sunulamaması nedeniyle, duruşmalar sürekli erteleniyor. Bakıcı kadınların avukatları ise, her duruşmada ham görüntülerin mahkemeye sunulmasını talep etmeyi sürdürüyorlar.

Bu arada, şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası olayında aralarında eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve Çocuk Yuvası Müdürü'nün de bulunduğu 8 memura Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1'er yıl hapis cezası verilmişti. Bu davayla ilgili dosya ise halen Yargıtay'da bekliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız