SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yuva Dayağı Davası Yeniden

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Çocuk Yuvası'nda 7 yıl önce 0-6 yaş grubu çocuklara kötü muamelede bulundukları iddia edilen 17 kadın bakıcı sanığın yargılandığı davanın Yargıtay'da bozulması üzerine davaya yeniden başlandı. 
 
Malatya Çocuk Yuvası olayında yapılan gizli çekimlerdeki şiddet görüntülerinin 26 Ekim 2005 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uyguladıkları iddia edilen 17 bakıcı kadın hakkında açılan dava 12 Kasım 2009 tarihinde sona ermişti. Mahkeme heyeti işkence ve eziyet suçundan bakıcı kadınlardan Şefika S. 'ye 4 yıl 2 ay ile en fazla cezayı verirken, diğer 14 sanığa 3 yıl 1 ay 15'er gün ile hapis cezası vermiş, bazı sanıklar hakkında ise beraat kararı vermişti. Yargıtay 8. Ceza Dairesi ise, dosyadaki bakıcı kadınların statüsü ile ilgili olarak araştırmaların ve tespitlerin tam yapılmaması nedeniyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlanan davanın duruşmasına sanıkların ve mağdurların avukatları ve sanıklar A.G., E.B., M.D., Y.G., A.K., N.B. katıldılar. Avukatlar, mahkemeden bozma kararına göre lehte olan hususlara uyulmasını talep etti. Mahkemede bazı sanıkların adreslerine ulaşılamadığı belirtildi. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı İlhan Köse, Yargıtay'ın bozma ilamını uyulmasını talep ederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise, adresleri tespit edilemeyen sanıklar F.İ., Ş.K., Y.K., İ.Y., F.Ö. ile müşteki M.G.'nin açık adreslerini tespit edilmesine, sanıklar M.K. ve N.T.'nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine ve diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız