SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yuva Memurlarına Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası olayında aralarında eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve Çocuk Yuvası Müdürü'nün de bulunduğu 8 memura 1'er yıl hapis cezası verildi.

Malatya'da 21 Ekim 2005 tarihinde şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası olayından sonra, eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, eski Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız, Çocuk Yuvası'nda görevli öğretmenler S.S. ve A.D., sosyal hizmetler uzmanları H.A. ve G.K. ile çocuk eğiticileri Z.K. ve S.B. hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı.

Haklarında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen kurum görevlilerinden eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler hakkında, "kurumda gerekli denetimi yapmadığı, kurumda daha önce görev yapıp çocuklara alışmış, çocuk bakımı konusunda bilgi sahibi personeli sebepsiz olarak görevden alarak yerine acemi, liyakatsiz bakıcı anneler görevlendirmek suretiyle yeterli dikkat ve özeni göstermeyerek hakkında dava açılan bakıcı kadınlar hakkında suç işlemesini kolaylaştırmak suretiyle görevini ihmal ettiği" iddiaları ileri sürülmüştü.

Eski Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız hakkında ise, "sorumluluğu altında bulunan personeli yeterince denetlemediği, bakıcı annelerin çocukların üzerine sıcak su atmasına göz yumduğu, gerekli denetimi yapmadığı, bu şekilde görevini ihmal ettiği" iddiaları öne sürülüyordu. Diğer 6 memur ise görevlerini ihmal ve gördükleri olumsuz gelişmeleri idareye bildirmemekle suçlanıyordu.

Eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, mahkemede yaptığı savunmasında, "Mevzuata göre il müdürlerinin rutin periyodik denetleme tarihlerinin olmadığını, görevi esnasında çocukların faydasına olabilecek birçok iş yaptığını, odada kalanların sayılarını düşürüp yurtları ev sistemine geçirdiğini, deftere kayıtlı 8 denetlemesi olduğunu, her gün çocuk yuvasına uğradığını, tüm çocukları çok iyi tanıdığını, gerek çocuklardan gerekse de çevreden görevi süresince herhangi bir şikayet almadığını, yaşanan
olaylardan haberinin olmadığını, suçsuz olduğunu" belirtti.

Eski Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız ise savunmasında, "Çocuk yuvasında 40-50 çocuğa 9 bakıcı ile baktıklarını, olaylardan kesinlikle haberinin olmadığını, yuvada olmadığı saatlerde çocuklara kötü muamele edilmiş olduğunu ve suçsuz olduğunu" ifade etti.

Mahkeme heyeti, eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, eski Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız, Çocuk Yuvası'nda görevli öğretmenler S.S. ve A.D., sosyal hizmetler uzmanları H.A. ve G.K. ile çocuk eğiticileri Z.K. ve S.B. hakkında görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle 1'er yıl hapis cezası verdi. Heyet, daha sonra cezanın ertelenmesine karar vererek sanıkların 1 yıl denetimli serbestlik sistemine tabi tutulmalarına karar verdi.

Meydana gelen olaylardan sonra Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nı ismi Sevgi Çocuk Yuvası olarak değiştirilmişti.
Bu arada, bakıcı kadınların yargılandıkları dava ise Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız